reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Cześć Dziewczyny - zrobiłam dzisiaj ponowną betę - wynik to 284,4 (21 d. od owulacji) - wcześniej tydzień temu 46,2 - co sądzicie? Kiedy jest sens iść do lekarza?

kaśkasiunia, wg mnie wszystko ok, ładnie rośnie, ale który to dzień cyklu? Ja swoją pierwszą wizytę mam w czwartek, czyli w 8 tc, ale z reguły dziewczyny chodzą 5-6tc. Mój gin akurat na urlopie jest, stąd tak długo czekać muszę.

aesthete -to 38 dc, ale owu potwierdzoną monitoringiem miałam w 18 dc.

Troszkę się obawiałam bo dziewczyny chyba mają w większości wyższą betę...

no tak, ale może owulacja była, ale do zagnieżdżenia doszło później? Jak beta przyrasta to chyba jest ok. Ja miałam betę 3017,9 w 32 albo 33dc. Ale każdy organizm jest inny i nie ma co się sugerować :) jak coś Cię martwi to idź do gina, ale jeśli to wczesna ciąża to raczej mało zobaczy...

Nanncy, Kiuik, Szuszunia - gratulacje po wizytach :) niech Wasze Dzidziuie tak ślicznie rosną jak do tej pory
Karmelowa - piękne zdjęcie Maluszka :)
iwonaimaja - nasze maleństwo podobnie jak Twoje będzie nadmorskim Dzieciem dokładniej Bułgarskim :-D
a zdjęcie z USG śliczne
stazi24 - ja też mam się zgłosić na 2-3 tygodnie na powtórne USG (na razie nie było widać zarodka bo u mnie jeszcze za wcześnie chociaż USG miałam dopochwowe)
perełka, violinistka- super fotki:)
Joanna23 - jaki tłuszcz kochana ja to mam np. normalnie (tzn bez ciąży) taki brzuch duży jak w 4 miesiącu ciąży :p brzusio masz ślicznie zaokrąglony ;)
naftalanek - trzymam kciuki, będzie dobrze!
paulinka, KPe007- gratuluje podwójnego szczęścia i trzymam kciuki co by dobrze rosły Wasze Maluszki :)
ewelinka2106 - ja też jeszcze nie mam karty ciąży ani zleconych żadnych badań a to ze względu, że ciąża wciąż ma status zagrożonej i lekarka na razie chce poczekać.
martuska507 - super fotka, wiesz u mnie ciąża jest młodsza więc chyba ten termin na 20 maja nie aktualny pewnie się okaże, że będę rodzić jakoś w końcu, końcu maja po Tobie :)
aesthete, kaśkakasiunia mi beta po tygodniu wzrosła z 185 do 2890 a mam 45 dc więc chyba nie ma co się porównywać z innymi każda z Nas przechodzi to inaczej.

Ogólne uwagi
sporo z nas dowiaduje się na 1-szym USG, że nasze ciąże są młodsze, co wydaje mi się śmieszne bo przecież każda z Nas śledzi za swoim organizmem i przez te wszystkie lata ma wrażenie, że wie co i z czym a tu
psikusik nam robi natura i na nic nasze kalendarzyki obliczenia i obserwacje ;)

Uf udało mi się nadrobić ten temat najgorzej będzie z głównym :-p
Ja kolejną wizytę mam 27.09
póki co 3 razy na dzień progesteron i magnez no i L4
staram się być dobrej myśli i spokojna czego i Wam życzę!

Żyrafka26 - a w którym dniu cyklu miałaś pierwszą betę? Według Twojego suwaczka wychodzi, że jesteś mniej więcej w 5 dni starszej ciąży niż ja ;) ale niestety nie mam jeszcze potwierdzonej USG.

pierwsza beta byłą w 37 dc.
no mi na USG lekarka znalazła 4 mm pęcherzyk ale to za mały by było widać zarodek.
co do suwaczka to pewności nie mam (tak mi wyszło z moich obserwacji cykli) na razie lekarz nie potwierdził wieku ciąży sama chyba nie jest pewna.
wciąż mi mówi, że to bardzo wczesna ciąża i tyle :)

reklama
to chyba z tą moją betą 284,2 w 38dc nie jest tak źle ;)
Martwię się - bardzo się martwię, ze nie było niczego widać na USG dzisiaj.

tak bardzo chciałabym, żeby wszystko bylo ok.

Do góry