Ja dzisiaj ide na USG na 20:45 i już powoli zaczynam mieć tremę![]()
Ja mam na 18.45 i stres mnie zżera masakrycznie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Ja dzisiaj ide na USG na 20:45 i już powoli zaczynam mieć tremę![]()

Zatem i ja się pochwalę swoją wizytą. Abstrahując od tego, że USG prenatalne trwało 2h (!!) bo Maleństwo nie chciało się pokazać, cały czas leżała na boku. Kość nosowa jest - i to 2mm. Przezierność karku ok, serce w porządku. Cztery razy kładłam się do badania, za każdym razem dziecię było źle ułożone do badania. Lekarz kazał mi pochodzić po schodach, następnie jadłam czekoladę, żeby pobudzić Uparciuch. Udało się dopiero za czwartym razem. Z miesiączki wychodzi 13 tydzień, ale z uwagi na świadomą decyzję o poczęciu, wiemy że Dziecię jest młodszeTermin mam chwilowo na 21 kwietnia, ale według mojego lekarza to raczej będzie początek maja.