reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Wichurka super ze wizyta sie udala :)

Ja tez slyszalam ze dziewczynki bardziej wstydliwe sa ;) nasz synek pokazywal co ma miedzy nogami za kazdym razem na usg az sami widzielismy ze napewno facet ;)

reklama
Dziewczyny bedzie co ma być. Aby byl dzidzius zdrowy. Oboje wolelibysmy pierwszego chłopca, ale jak bedzie dziewczynka tez fajnie.
Generalnie lekarz powiedział ze to jeszcze za wcześnie dopiero gdzieś w 15 tyg.

Cześć Majóweczki! Mam takie pytanie: po wizycie u mego gina i zapytaniu go dlaczego jeszcze nie dał mi skierowania na podstawowe badania, tylko na morfologię, mocz i glukozę, dostałam kolejne skierowanko na WR, Hbs, Grupe krwi. Czytałam w innym watku co powinno się zrobić jeszcze w I trymestrze i gin powiedział mi że mogę jeszcze zrobić Toxo, HIV, HCV - te badania są płatne :cool: ale np nie kazał robić VDRL i nic nie mówił o cytomegalii, czy któraś z was tez jej nie robiła? w czwartek chce iść na pobranie by za 1 razem ściągnęli tyle fiolek ile potrzeba na te wszytskie badania, ale nie wiem czy w takim wypadku robić tą cyto megalię czy nie...
Dziś mam zamiar zapisać się na USG prenatalne, tak bardzo bym chciała znać już płeć:-)

VDRL to kiła, miałam w skierowaniu akurat bezpłatnie (a płatnie gdzieś ok 9 zł chcieli, więc żaden koszt). Ale wydaje mi się, że cytomegalii nie miałam robionej (w płatnych na pewno nie).

uff... kamień z serca :) ja już po prenatalnych i wychodzi na to, że wszystko jest ok ;) jeszcze tylko 2tyg trzeba czekać na wyniki badań z krwi :)
pani doktor powiedziała, że na 60% dziewczynka ;) jej wychodzi z usg 10t5d :D dzidziuś ma 5,04cm :) mąż nie dopuszcza do siebie wiadomości że może być córka, on twierdzi że i tak będzie syn :)
a to nasza dzidzia :D nie chciała coś współpracować, chyba po 30min udało się zrobić pierwsze zdjęcie :D taka ruchliwa ;)
DSC_0282.jpg

Załączniki

• DSC_0282.jpg
    DSC_0282.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 100
karmelowa, tak ;) co chwilę ssała kciuka :D skoczna w ogóle jak nie wiem ;) może tancerką zostanie? :D

Straciatella, no, to jak Ty mówisz, że dziołszka to inaczej być nie może :D

Cześć Majóweczki! Mam takie pytanie: po wizycie u mego gina i zapytaniu go dlaczego jeszcze nie dał mi skierowania na podstawowe badania, tylko na morfologię, mocz i glukozę, dostałam kolejne skierowanko na WR, Hbs, Grupe krwi. Czytałam w innym watku co powinno się zrobić jeszcze w I trymestrze i gin powiedział mi że mogę jeszcze zrobić Toxo, HIV, HCV - te badania są płatne :cool: ale np nie kazał robić VDRL i nic nie mówił o cytomegalii, czy któraś z was tez jej nie robiła? w czwartek chce iść na pobranie by za 1 razem ściągnęli tyle fiolek ile potrzeba na te wszytskie badania, ale nie wiem czy w takim wypadku robić tą cyto megalię czy nie...
Dziś mam zamiar zapisać się na USG prenatalne, tak bardzo bym chciała znać już płeć:-)

ja nie robiłam cytomegalii i nic lekarz na razie o niej nie mówił. Pozostały cały komplet mam więc gdyby cytomegalia była bardzo ważna, to też na pewno kazałby zrobić.

aesthete, gratulacje!!

reklama
W takim razie obejdzie się bez cytomegalii :-)
Straciatelaa skąd wiesz że to dziewczynka będzie ? szkoda, że moje foto z USG takie niewyraźne może byś się też dopatrzyła co tam siedzi :-)

Do góry