reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Z tym polowkowym, pytałam ostatnio gina i mówił, ze zależy od kobiety u jednej juz w 18 tc wszystko widac, inna dopiero ma w 24tc. Ja w następnym tygodniu będę w 19tc ciekawe czy juz będzie mogła zrobić Polowkowe :)
Ale to jest chyba ważniejsze usg wiec i na NFZ chyba robią. Tak mi sie wydaje przynajmniej :)

ja połówkowe mam 18.12. prywatnie.
chyba jest droższe u mnie od tego prenatalnego w 12 tyg (i chyba 250zł kosztuje).
na NFZ bez skierowania nie robią, tzn. w tym czasie przysługuje drugie z trzech NFZowskich usg ale takie ogólne.

Witam
Ja ze względu na moje przeboje z brzuchem też poszłam dzisiaj na usg do gina. Z szyjka póki co ok nic się nie zmieniła od ostatniego razu. Ja musze mieć raczej lekka diete, żeby nie nawalały jelita. Maluszek ma około 12 cm i tutaj sie znów martwie widze, że brandyjest o 3 dni do tyłu ode mnie i tyle samo maluszek ma i nie wiem czy moja dobrze rośnie :( a to już według owulacji pisze, wogole pisze wszedzie ze maluch w 17 tygodniu ma od 11-12 cm a w 18 od 12 do 14 ciekawe to że w tym i tym tygodniu może mieć tyle samo :( To było tak szybkie usg w sumie malucha jedynie serducha odsłuchaliśmy i tyle.

kasiek1983 moje gratulacje siurkaska :)))))))

An_Ka Ja też jeszcze nie wiem i przed świętami na pewno się nie dowiem bo mam samą wizytkę no chyba że zrobie sobie prezent i pójdę prywatnie na usg :) mam taki zamiar ale zabaczymy jak będzie w praktyce

Co do daty ja mam rozbieżność tylko jedno dniową :)

szuszuniaa trzymaj się dzielnie...szybko minie, aby zrobili co mają zrobić i nie wkręcaj się w ich historie bo sfiksujesz ;-)

applecrumble jeszcze raz gratki :) albo mi się zdaje albo jest coraz więcej dziewuszek :)

brandyy to zależy od lekarza ...mój jest ok chociaż z tego co czytam ciągle o was to nieraz jestem zła że ja nic nie wiem...nie mam żadnych opisów mówi mi może dużo a ja nie zapamiętuje Nie wiem ...daje mi dużo badań odnośnie skurczów (to jest dobre) ale nieraz chciałabym usłyszeć co i jak to muszę się dopytywać. Tyle że co zapytam to usłyszę...
Makao jeszcze raz gratulacje wymarzonej córci :) ;-) Ja też słyszałam o tej nospie i dygam się...ja już nie przyjmuje duphastonu tylko magnez i jest duża poprawa w skurczach łydek

pat&mom tak widziałam to "cudo" ostatnio był światowy dzień wcześniaka i moja koleżanka miała córcię 1200 maleństwo :-( już wszytko ok i właśnie ten link dała...wymiękłam jak to zobaczyłam taki malutki dzielny szkrabek :-) silny :)

Tak mnie zaciekawiłyście tym połówkowym :) drogie te cholerstwo ale ... jaka radość...możecie powiedzieć co to dokładnie? Przepraszam ale 1 dzidziol i jestem zupełnie zielona :/

Witam
Ja ze względu na moje przeboje z brzuchem też poszłam dzisiaj na usg do gina. Z szyjka póki co ok nic się nie zmieniła od ostatniego razu. Ja musze mieć raczej lekka diete, żeby nie nawalały jelita. Maluszek ma około 12 cm i tutaj sie znów martwie widze, że brandyjest o 3 dni do tyłu ode mnie i tyle samo maluszek ma i nie wiem czy moja dobrze rośnie :( a to już według owulacji pisze, wogole pisze wszedzie ze maluch w 17 tygodniu ma od 11-12 cm a w 18 od 12 do 14 ciekawe to że w tym i tym tygodniu może mieć tyle samo :( To było tak szybkie usg w sumie malucha jedynie serducha odsłuchaliśmy i tyle.

perełka ale ty chyba kiedyś pisałaś że ty z tych niskich jesteś. nawet jeżeli nie to dziecko ma prawo być mniejsze ;-) teraz już każde rośnie swoim tempem i nie każde będzie koszykarzem ;-)

wiem że łatwo się mówi ale za bardzo się nie wsłu**** w swoje ciało i nie analizuj każdej liczby bo zwariujesz od tego i jeszcze coś "wykraczesz"

przykład ogólny: od ciągłego sprawdzania czy macica twarda może faktycznie zacząć reagować na dotykanie ręką i zacznie się stawiać...:tak:

Makao - Gratuluję córci potwierdzonej ;-)
Szyszunia - Mam nadzieję, że tydzień w szpitalu zleci szybko. A potem będziesz mogła na spokojnie rozkoszować się ciążą ;-)
Applecrumble - Tobie również gratuluję potwierdzonej córeczki ;-)
Brandyy - Gratuluję wizyty i pokaźnego maluszka ;-)
Funia - Gratuluję wizyty. A do usg czas szybko zleci ;-)
Perełka - Twoja dzidzia może będzie po prostu drobna ;-) Moja Lena całą ciążę była wymiarami zawsze tydzień do tyłu. Urodziła się zdrowa ;-)

reklama
W końcu po kolejnej wizycie ,wszystko o.k.Niestety tym razem bez usg,muszę czekać do 27.12.Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci.

ja połówkowe mam 18.12. prywatnie.
chyba jest droższe u mnie od tego prenatalnego w 12 tyg (i chyba 250zł kosztuje).
na NFZ bez skierowania nie robią, tzn. w tym czasie przysługuje drugie z trzech NFZowskich usg ale takie ogólne.

Dopisałam Wasze terminy wizyt do tabelki:)
Diabliczka, Makao, Aśku kiedy Wy macie teraz wizyty?

Do góry