funia11
Fanka BB :)
W końcu po kolejnej wizycie ,wszystko o.k.Niestety tym razem bez usg,muszę czekać do 27.12.Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
za Mrówkowych czasów połówkowe nie było na nfz ;-) chyba, że masz komplikcje ;-) i to samo mi teraz mówił na prenatalnym doktor ;-) że raczej prywatnieAle to jest chyba ważniejsze usg wiec i na NFZ chyba robią. Tak mi sie wydaje przynajmniej![]()
Witam
Ja ze względu na moje przeboje z brzuchem też poszłam dzisiaj na usg do gina. Z szyjka póki co ok nic się nie zmieniła od ostatniego razu. Ja musze mieć raczej lekka diete, żeby nie nawalały jelita. Maluszek ma około 12 cm i tutaj sie znów martwie widze, że brandyjest o 3 dni do tyłu ode mnie i tyle samo maluszek ma i nie wiem czy moja dobrze rośniea to już według owulacji pisze, wogole pisze wszedzie ze maluch w 17 tygodniu ma od 11-12 cm a w 18 od 12 do 14 ciekawe to że w tym i tym tygodniu może mieć tyle samo
To było tak szybkie usg w sumie malucha jedynie serducha odsłuchaliśmy i tyle.
W końcu po kolejnej wizycie ,wszystko o.k.Niestety tym razem bez usg,muszę czekać do 27.12.Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci.
ja połówkowe mam 18.12. prywatnie.
chyba jest droższe u mnie od tego prenatalnego w 12 tyg (i chyba 250zł kosztuje).
na NFZ bez skierowania nie robią, tzn. w tym czasie przysługuje drugie z trzech NFZowskich usg ale takie ogólne.