reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

No to ja także po badanich: morfologia, odczyn coombsa, toksoplazmoza, badanie moczu, odczyn wassermanna, HBS i nieszczęsna glukoza 75 g za mną. Co prawda nie było najgojrzej tylko ten 'ulepek' czuję cały czas.
Fuj!

Ostatnia edycja:
reklama
cześć kochane,

cieszę się, że Wasze wizyty przebiegają pomyślnie. Jeśli chodzi o badania to część z nich nie jest przyjemna, ale trzeba je zrobić...
Ja wczoraj miałam wizytę, następną mam za 4 tygodnie i na nią mam zrobić tylko morfologię i mocz. Potem po 33 tc znów jeszcze morfologia, mocz, paciorkowiec i powtórka (trzeci raz) toksoplazmozy i chyba cytomegalii. Mój gin zleca dużo badań i nigdy nie muszę się o nie upominać, na szczęście.
Wczorajsza wizyta była OK, wszystko jest dobrze - Inga rośnie, ma już około 35 cm i 1220 gram. Gin sprawdził jeszcze raz wszystkie narządy - nerki, pęcherz, żołądek, serce, mózg i wszystko jest ok. Szyjka długa, twarda, brak infekcji (o dziwo, bo przed ciążą non stop walczyłam z grzybicą). Ginek zadowolony i ja też :-) Wklejam zdjęcie stópek mojej cudnej córci :tak::tak:
29 tc (2).jpg29 tc.jpg

Załączniki

• 29 tc (2).jpg
    29 tc (2).jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 86
  • 29 tc.jpg
    29 tc.jpg
    7,5 KB · Wyświetleń: 89
Kurcze, tyle badan macie... Ja teraz tylko glukoza, mocz, morfologia i toksoplazmoza. Musze sie chyba sama pointeresowac badaniami.

A w ogole to wczoraj bylam na wizycie i okazalo sie ze potwornie boli mnie spojenie lonowe!!! Czy ktoras z Was tez to ma?

Witajcie!
w czwartek byłam na wizycie z wynikami glukozy, morfologią etc. Wyniki w normie, w badaniu ogólnym też gin nic niepokojacego nie zauwazyła :)
dostałam skierowania na badania do IMiD i na echo serca i kolejne badania w kierunku antygenów wszelakich na za miesiąc.

Nie pamiętam, która z Was pytała kiedyś co robić, jak się ma niską hemoglobinę - znajoma pielęgniarka mówila mi ostatnio, że trzeba pić napar z pokrzywy :)

Matita - stópki super! :D

Hej Kochane.Zaliczylam omdlenie po glukozie.Do tej pory lubilam slodkie ale to... to juz przesada.
Jeszcze 20 minut do kolejnego pobrania a mi znowu robi sie slabo :(

reklama
Ja też już po glukozie. Robiłam ten cięży test, 75g --> pobranie po 1 h --> pobranie po 2 h.
Ależ to było obrzydliwe... Już jak zobaczyłam, ile pielęgniarka wsypuje tego cukru do kubka, to już mnie zemdliło :p najgorsze jednak miało dopiero nadejść. Polecam picie tego z zatkanym nosem, na 3-4 tury. Więcej się nie opłaca, bo się tylko bardziej męczyć będziecie ;)

Moje wyniki:
na czczo: 82
po 1 h: 130
po 2 h: 138

Wszystkie wyniki niby w normie, poniżej 140, ale dziwne wydaje mi się, że po 2 h wynik jest trochę wyższy, niż po godzinie. Ale w środę mam wizytę u lekarza, więc się dowiem o co chodzi :) a czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Do góry