reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Kasiurek - też trzymam kciuki.

Ja dzisiaj byłam na wizycie po skierowanie na usg (przy moim ubezpieczeniu muszę mieć skierowanie) i pod koniec wizyty zapytałam się lekarza, czy na tym etapie da się usłyszeć tętno, a on powiedział, że byłoby trudno, ale jak chcę, to możemy chwilkę podejrzeć na usg. Także zajrzałam do Maleństwa - serduszko biło równiutko, ma już 5 cm. Fajnie było zobaczyć, że wszystko ok. Na pełne usg chcę pójść w przyszłym tygodniu.

Kasiurek - też trzymam kciuki.

Ja dzisiaj byłam na wizycie po skierowanie na usg (przy moim ubezpieczeniu muszę mieć skierowanie) i pod koniec wizyty zapytałam się lekarza, czy na tym etapie da się usłyszeć tętno, a on powiedział, że byłoby trudno, ale jak chcę, to możemy chwilkę podejrzeć na usg. Także zajrzałam do Maleństwa - serduszko biło równiutko, ma już 5 cm. Fajnie było zobaczyć, że wszystko ok. Na pełne usg chcę pójść w przyszłym tygodniu.
no to dobre wieści :)
ja w 6 tygodniu już słuchałam tętna u dzidzi mojej, chyba zależy to od sprzętu jakim lekarz dysponuje

Anula - ja byłam na usg równo w dniu ukończenia 6-tego tygodnia i jeszcze nie było widać serduszka.

kasiurek zacisnelam mocno kciuki i bede trzymac asz nienapiszesz co po wizycie hmm przynajmniej wolne bede miala bo z zacisnietymi kciukami nic niezrobie :) daj nam szybciutko znac co i jak i NAPEWNO BEDZIE WSYZTSKO DOBRZE :)

Ja bylam na pierwszej wizycie w 5 tc serduszka niebylo po tygdoniu poszlam na kontrolne i serduszko juz bylo nawet slyszalam :) a teraz walilo jak oszalale co prawda przez chwilke go slyszalam bo dzidizus uciekal ale wazne ze slyszalam :) boziu tego sobie niezapomne ruszal sie tak ze szok hehe fikal lapal za glowke dlugimi nuzkami kopal :) zobaczymy jak teraz bedzie

Ostatnia edycja:
Bozienka - super, ze się maluszek tak ruszał, moje dzieci chyba leniwe są. Emilka ani razu na usg się nie ruszała. Teraz też byłam na usg w 9-tym tygodniu się Maleństwo nie ruszało, choć dzisiaj wydawało mi się, że machalo nóżkami, ale to było tak na szybko, że w sumie nie wiem do końca.

ja czekałam specjalnie z pierwszą wizytą dłużej, bo bałam się, że jak pójdę za wcześnie nie zobaczę albo jeszcze dzidziusia albo serduszka i będę przeżywała, a mam co po zeszłym roku :-( też się stresowałam czekając
ale za to teraz wiem, że się opłacało, nawet nie myślałam, że lekarz mi włączy przez głośnik tętno płodu to był dokładnie 6t3dc, a maleństwo miało niecałe 5mm :-)

ale każda ciąża inaczej się rozwija, inny czas zapłodnienia, implantacji i wszystko się zmienia więc nie ma się czym teraz przejmować, na koniec wszystkie nasze dzieciaczki będą szły równym tempem ale kto mi to by wtedy mądrze wytłumaczył hehehe

Anula - ja byłam na usg równo w dniu ukończenia 6-tego tygodnia i jeszcze nie było widać serduszka.
ale na usg czy tym aparacikiem by,o slychac tetno ?

ja w pierwszje ciazy rowno w 6 tygodniu uylam i bylo i serduszko i bylo ladnie slychac a fosolka podksakiwala jak na patelni ;]

teraz bylam w 8 tygodniu i sie naszukala pani dr jak mnie do spzitala przyjmowala jak plamienia mialam
kasiurek zacisnelam mocno kciuki i bede trzymac asz nienapiszesz co po wizycie hmm przynajmniej wolne bede miala bo z zacisnietymi kciukami nic niezrobie :) daj nam szybciutko znac co i jak i NAPEWNO BEDZIE WSYZTSKO DOBRZE :)

Ja bylam na pierwszej wizycie w 5 tc serduszka niebylo po tygdoniu poszlam na kontrolne i serduszko juz bylo nawet slyszalam :) a teraz walilo jak oszalale co prawda przez chwilke go slyszalam bo dzidizus uciekal ale wazne ze slyszalam :) boziu tego sobie niezapomne ruszal sie tak ze szok hehe fikal lapal za glowke dlugimi nuzkami kopal :) zobaczymy jak teraz bedzie
nie dziekuje i dobrze odpoczniesz sobie troche o 17 30 mam wizyte i pewnie o tej godzinie wejde ale mam stresa !! jescze musze sie wykapilic

doris moj synek tez byl leniwy na usg prawie wogule sie nie ruszal wiec hmm niewiem odczego to zalezy ;) jejku jeszcze 2 tygodnie ciagnie sie jak niewiem :(
no moj byl skoczek a teraz jak bylam 10/11 tydien to fasolka byla leniwa hyht ;]

ojjj ja wiem co to czekanie !!!na pierwsa wizyte u gina czekalam prawie 4 tygodnie (gdby nie to ze lezalam w spzitlau i slyszalam dzidia to bym oszalala - teraz ponad 6 tygodni na TO usg bo niecale 2 tydnie temu mialam robione 30 sekund chcialam zeby tylko sprawidzc czy serce bije i tyle dzidzia wtedy lezala na boku

reklama
ja wczoraj miałam wizytę w irlandzkim szpitalu. Spędziłam tam z mężem 2 godzinki. Najpierw założyli mi taka wielka księgę ciąży. Potem było pobranie chyba z 5 probówek krwi,waga, wzrost, ciśnienie i na koniec usg:-) Najważniejsze ze mój mężulek był ze mną i widział naszego Skarbka. Niuniek ma już 6,6 cm i wszytko jest dobrze. Co prawda zdjęcia z usg są takie słabe ze szkoda gadać. Jednak nie ma to jak polski sprzęt. Następna wizyta dopiero w połowie grudnia. Ale za miesiąc pójdę do polskiego lekarza pooglądać maluszka.

Do góry