reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

My w sumie mamy produkty Nivea, ale jeszcze nie używaliśmy. Na razie mamy wszystko z Emolium - mama M co jakiś czas podrzuca nam te kosmetyki - dobrej firmy, ale niestety bardzo drogiej.

Asia, co to za krem bio do twarzy? To dla dzieci czy dla dorosłych też? Wybaczcie, że pytanie być może nie we właściwym wątku.

reklama
U nas tylko katar poza tym okaz zdrowia. Mie to taki krem eko bez tych wszystkich syfów parabenów itd.. z właściwymi dla dzieci filtrami, k8 Ci da namiary jak chcesz.

Ostatnia edycja:
asia.85 pisze:
Ja tam wolę nie ryzykować, że znów coś znajdą. Zresztą my z kosmetyków, tylko oliatum, bepanthen jak coś czerwono na dupsku o ten krem na twarz bio k8libby
Tak jakby Oilatum czy jakikolwiek produkt jakiejkolwiek innej firmy nie były narażone na pomyłki lub wypadki przy produkcji...:rolleyes2:
Ja mam żel z Babydreama i nic się nie dzieje. A przy tym uwielbiam Tymka pachnącego tym żelem. Biorąc pod uwagę tą półkę cenową skład Babydream jest nie do pobicia. A nawet niektóre modne z wyższej półki nie są lepsze. Wszystko trzeba po prostu dopasować do dzieci. Jednemu pasuje to a innemu tamto :tak:.

A ja mydelko dla dzieci ze sredniej polki cenowej i nie doszukuje sie nawet skladow:p skora gladgka jak dupcia niemowlaczka;)
Irrison u nas trzydniowka dokladnie tak wygladala, zeszlo po dwoch dniach.
Karolina kurcze to mowisz ze u was to wszystko przez zeby? Az tak? A jak bylo z pierwszymi? Bo u nas bezobjawowo dolne jedynki, a teraz zawodzenie i beznadziejne spanie nawet w nocy. Ja tez nie widze nic w paszczy:confused: cholerka to moze tez dam jutro tego paracetamolu i zobacze...
A czy przy zobkowaniu sa jakies inne kupy?

dzag, no narażone jest wszytko ale jakoś jeszcze w oilatum nic takiego nie wykryli. Nie widzę powodu, żeby z jedzeniem uważać, kupować najlepsze, analizować składy, kupować niepryskane, a z kosmetykami ryzykować szczególnie, że coś było na rzeczy. Ula jest atopikiem i muszę jej kupować najlepsze kosmetyki, a każdy używa co uważa za dobre tak samo jak z jedzeniem.
Też miałam żele tej firmy ale po aferze z toksynami i wycofywaniu całej partii przestała być dla mnie wiarygodna i bezpieczna dla dziecka, jak coś takiego mnie spotka z oilatum też tak będzie i pewnie będę szukała czegoś nowego i to bynajmniej nie o cenę chodzi.

Ostatnia edycja:
LeRemi no właśnie dolnych też nie zauważyłam jak wyszły co mnie dodatkowo zmyliło do tego ten katar no i nie wpadłam. Daj paracetamol to sie przekonasz

Asia ja kupuję babydream nie z powodu ceny ale najlepszego składu :szok: cenę mam w nosie mogę nawet stówę dać ale nie ma równie dobrych kosmetyków tak łatwo dostępnych. Oilatum i emolium jest pełne konserwantów peg za pegiem.
Jak już chcesz Uli to co najlepsze to po analizuj składy
http://podwojona-sroka.blogspot.com/2012/02/analiza-kremy-emolienty.html

Ostatnia edycja:
karolina, broń boże jak nie analizuje tak dogłębnie składów kosmetyków jak coś jest dopuszczone to do użytku to ja mówię ok ale akurat babydream był wycofywany bo miał w jednej partii coś absolutnie toksycznego. Pewnie to było w jedenj partii ale mi to starczy i tylko o to mi chodziło.

Ja też jestem fanką podwojonej i składy kosmetyków czytam najwnikliwiej. Dziwi mnie, że pomimo tak dobrego składu wysypało go po tym żelu. Po Balneum, który miał też być najlepszy i kosztował też dużo, wysypało jeszcze gorzej... Znowu będę musiała obkupić się w Zielonej czapli :)

reklama
Asia to zmyliło mnie zdanie że chcesz dać Uli to co najlepsze :-p a chcesz dac cokolwiek co jest dopuszczone do sprzedaży ;-)
ja tam od zawsze używam dla siebie i dzieci kosmetyków bez parabenów silikonów i konserwantów i to jest dla mnie najważniejsze.

k8 jak on taki alergik to białego jelenia spróbuj.

Do góry