reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Wyrzynanie zebow to chyba w tym watku co? Napisze any way. Mianowicie olivii wyszedl trzeci zab, gorna jedynka, jakis tydzien temu i czekalam na druga. Az tu dzis przez przypadek odkrylam, ze ona ma juz obie gorne dwojki na wierzchu (przynajmniej dwodniowe):eek: i przezylam szok, bo tej jedynki ciagle nie ma a tu juz obie dwojki??? A tej jedynki nawet pod dziaslem nie widac:eek: Kurde, to co, nie wyrosnie jej wcale???:eek:

reklama
LeRemi mój ma podobnie, ma jedynki, 3 dwójki, zaczynają iść chyba trójki a tu jednej dolnej dwójki dalej brak, a druga wyszła już dawno temu. tez się zastanawiałam o co kaman? :-D

Gosha dopiero doczytałam, współczucia, ale coś się do Was te choróbska przyplątały!!
Co do operacji to słyszałam, że jest nieciekawa, ale niedawno koleżanki córka miała - 3,5 latka i nie było wcale tak najgorzej, szybko mała doszła do siebie. Jakbys coś się chciała dowiedzieć to mogę ją podpytać.

Ostatnia edycja:
gosha pisze:
3 migdał do usunięcia na już
To my nie mamy dwóch migdałków? :S Jessssu, ale ze mnie ignorantka. Do tej chwili byłam święcie przekonana że każdy ma dwa migdałki :p. Kucrcze, jakkolwiek prosty by nie był ten zabieg, to jednak strasznie przykro się robi, jak to dotyczy dzieciaka. Obyście to mieli szybko za sobą. LeRemi, mojemu Tymkowi też "nie po kolei" rosły zęby. Najpierw dolne jedynki, potem górne dwójki, a dopiero później górne jedynki (i na tą chwilę to koniec). A w ogóle, to czemu niby naszym dzieciom rosną niby nie po kolei, skoro wszystkim rosną inaczej niż ktoś gdzieś napisał? :) Skoro każdemu rosną inaczej to chyba nie ma jednej prawidłowej kolejności :p.

karolina, czuje się wywołana do wypowiedzi:-) LeRemi, my mamy 8 już od dawna ale to rosło tak bezobjawowo, że ja nawet nie wiem kiedy i jak, ale jako mutantowi widać zalążki 3 ale pewnie się do 2 roku życia nie przebiją;-) Na pewno jej wyrosną!

gosia, biedni jesteście, ja sobie żyje z 3 migdałem, lekarze byli podzieleni jedni wycinać, drudzy nie i tak mam 3..., a u Tymka to pewnie wynik jelitówki.

Ostatnia edycja:
u nas szybka akcja wynoszenia dywanów, firanek, Laura od wczoraj cały czas kaszle, nie jest w stanie zdania powiedzieć, na dworze spokój, schowaliśmy wszystko nagle dziecku lepiej :szok: teść podobnie kaszlał i tak wydedukowaliśmy, że może to alergia na kurz, no zobaczymy co będzie dalej, ale w szoku jestem, od razu mam pytanie, ktoś stosuje jonizator? polecacie jakiś?

irrison, a wam nie proponowali testów alergicznych? Przy takim częstym chorowaniu i duszeniu się to dobrze by było zrobić. A póki co to zlikwidujcie wszystkie kurzołapy, pluszaki pochowajcie w pudła, dywany pozwijajcie. Z tego co zauważyłam to większość alergików ma alergię na kurz również, więc jeśli zauważyłaś że Laurka na coś reaguje to ja bym od razu i kurz obstawiała. A zresztą zaszkodzic nie zaszkodzisz, tylko pomóc możesz :)

a co do migdałka to ja mialam wycinanego trzeciego na żywca i mam traumę do tej pory, pamiętam każdą chwilę w szpitalu, 3 dni leżenia samej, rodzice mogli przyjść tylko na 2godz dziennie, wiem że teraz jest inaczej ale i tak sobie nie wyobrażam jak to będe musiała Majkę w szpitalu zostwić żeby mi ją uśpili i wzięli na zabieg :(

Gosha idziemy na testy, tylko, że ona znowu po antybiotyku, a tu dr mówił, że minimum musi 10dni odczekać, teraz w poniedziałek się umówimy :tak: schowaliśmy dywany wszystkie, firanki, o pluszakach nie pomyślałam

reklama
Oglaszam wszem i wobec ze moj mutant Tymek ma 9 zeba!!! Przebila mu sie prawa gorna czworka. Na razie tylko kawaleczek ale juz ja czuc. Teraz rozumiem te wczorajsze pobudki w nocy co godzine!!

Do góry