dzagu nas na szczęście ząbkowanie w miarę bezboleśnie przebiega, choć paszczęka napuchnięta. Wiadomo, że budzi się w nocy i trochę pomarudzi, ale bez dramatu;-)
Na bolące zęby można śmiało podać Nurofen albo Panadol dla dzieci

Nie ma sensu męczyć Bąbelka, trzeba mu ulżyć, jak tylko można. To bezpieczne środki nie tylko przeciwgorączkowe, a przede wszystkim przeciwbólowe. Szczególnie w nocy mogą okazać się nieocenione. Ja Mani dawałam jak pierwsze ząbki jej wychodziły, bo straszliwie się męczyła nocami.
Co do Lacidobaby to prebiotyk i probiotyk, więc całkiem bezpieczne i nieinwazyjne, spokojnie możesz dać Tymkowi, nie zaszkodzi na pewno, a może pomoże. Nam lekarka przepisała jeszcze Enterol. Oba bez recepty, oba sypkie, można dosypać do kaszki, mleka, picia, więc w miarę łatwo się podaje.
asia no właśnie wiem, że antybiotyk to przeciwbakteryjny, przeciwpierwotniakowy, a nie antywirusowy. Wiem, że kiedyś, jak byliśmy mali, dawało się je jako lek na wszystko, tylko myślałam, że mamy już ten etap medycznej fascynacji dawno za sobą;-) Dlatego się tak zdziwiłam, że jeszcze ktoś na wirusówki potrafi antybiotyk wlepić...