reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
ewela dobrze że już wszystko u was ok :-) a ja już po wizycie-mały szalał na całego aż głowica od usg podskakiwała:-D uśmiałyśmy się z ginką :-D mały nareszcie odwrócił się głową na dół-najprawdopodobniej dziś w nocy bo buszował tak że szok:szok: aż cały brzuch mnie bolał i jak się rozciągał:szok: spać się nie dało:-D szyjka długa i zamknięta :-) i dostałam magnez na kurcze nóg

zeberka martolinka moja Zosia co drugi-trzeci dzień obraca się główka do dołu po czym znowu ląduje w ułożeniu miednicowym. Bez względu jednak na to jak jest ułożona, kopie gdzie popadnie. Będąc główką do dołu - dostaję po żebrach. Natomiast w położeniu miednicowym - kopie po jajnikach i rozciąga się na boki brzuszka, często wypinając przy tym tyłek. Ostatnio miałam okazję zaobserwować to na USG. Komicznie wyglądała z taką wypiętą pupą:-D:-D

Kasia wlasnie powiedz mi jak z ta wypieta dupka? robi Ci sie taka gula z jednej strony brzucha bardzo twarda, gdzie reszta jest normalna ?
Ja ciagle zastanawiam sie czy to Maksymilian mi funduje taki pagorek po lewej stronie czy to tez zalicza sie do skurczu .... :)

Zeberka
gratuluję!!!

no własnie jak rozpoznać ułożenie dziecka?? ja czuję małego różnie, czasem mocno dołem aż o mało się nie posikam, czasem znowu powyżej pępka się wypina i boli jakby mi się miała skóra rozerwać, a jak tylko położę się na boku to zaraz po bokach go czuję az łaskocze, czy to znaczy że on się jeszcze tak często przekręca i zmienia pozycję??`

Dziewczyny mam pytanko. Do tych co same rozrabiały glukozę w domu. Mam w czwartek badanie kupiłam glukozę 75g. i Nie zapytałam jak mam ją rozrobić. W jakiej ilości wody ? Pomóżcie.

robaczek na pewno zmienia pozycje :) ! ja sie ciagle zastanawiam nad ta gulka z jednej strony brzucha ..... jak znow mi wyskoczy dodam zdjecie, moze mi pomozecie :(

edytka w necie pisza 300ml :)

reniuszku to na pewno Maksio się wypina. Najprawdopodobniej pupą, także don`t worry.

robaczku nasze Maleństwa mają jeszcze możliwości i miejsce, żeby się obracać. Ja rozpoznaję uderzenia główki jako takie jakby odbijanie się piłki, natomiast jak dostaję kopniaki z kolanek lub stópek to aż mi brzuch podskakuje i są to zdecydowanie mocniejsze uderzenia. Ostatnio przyczaiłam na USG jak Mała jest ułożona i stąd wiem jak to rozpoznać.

edytka ja miałam rozrabiane w takim kubeczku plastikowym. Po wsypaniu proszku Pani zalała go do pełna, więc myślę, że maksymalnie 150 ml.

reklama
Do góry