reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Nexiss a Ty miałaś prenatalne, czy ogólne badanie? Dziecko za małe... ale na co, na podstawowe badania rozmiar jak się patrzy... a co później będzie, to zawsze się okaże. Trzeba być dobrej myśli, że będzie ok :-)

reklama
nexiss, super wieści.
A dziecko za małe? co za bzdura. Prenatalne robią od wymiaru 45mm, a twój maluszek ma 70 parę, więc faktycznie jakiś idiota ten lekarz!
Ale z tego co pamiętam parę dni temu miałaś w szpitalu USG i tam mówili że wszystko ok, tak?

nexiss super że maluszek zdrowy :) następny konował do wybicia.. no nie wierzę..
ale dobrze robisz że się nie martwisz dzidziuś zdrowy a to najważniejsze :)

Kusiak w niedziele inny lekarz mówił, że w piątek będą badać przezierność karkową więc napewno miałam ją badaną ale żadnego potwierdzenia mi nie dali, za tydzien mam wizytę więc wyniki odbiorę.
Pójdziemy z M prywatnie ale jeszcze niewiem kiedy, coby mógł w końcu zobaczyć na żywo malucha :)

Joani miałam ogólne badanie, mierzyli dziecko i badali NT, ale oczywiście mnie nic nie powiedział, duperk jeden, kij mu w oko, dowiem się i tak.

Maddlena tak miałam w niedziele usg to był normalny lekarz i mówił, że wszystko okej na pierwszy rzut oka. Dlatego opinią tego z dziś się nie przejmuję bo wiem, że to wariat.

nexiss no faktycznie głąb z tego lekarza :/ jak można tak kobiecie w ciąży mówić …:/? Całe szczęście żadnych nieprawidłowości nie znalazł więc tylko cieszyć się ciążą ;) cyrk z tymi ginami, że mężów nie wpuszczają :/ mój na każdej wizycie pakuje się do gabinetu czy to dopochwowe czy przez brzuch :]

innym dziewczynom też gratuluję udanych wizyt;)

a ja dzisiaj o 17.00 lecę na usg. Jestem taka podekscytowana ;P ciekawe czy maluszek pokaze co ma między nóżkami

elleni to trzymam &&& aby lekarz Ci się przychylny trafił a malec pokazał co ma między nózkami :-D

lekarz na ostatniej wizycie zapowiedział, że będzie szukał co tam między nogami jest więc mam nadzieję,że nie skapituluje :-poby tylko maluch współpracował :-)

Na prywatnych wizytach widzę, że jest zdecydowanie lepiej :) Musimy z M niebawem się wybrać.
Siostra mi dziś gadała żeby przed usg zjeść cukierka tak z 15 minut przed żeby maluch się ruszał (ja zapomniałam), bo nasze dziecko to dziś nie chciało za bardzo, śpiulkał maluszek ;-)

reklama
nexiss cieszę się, że wszystko w porządku, a lekarz bez komentarza:wściekła/y: co za głąb, przecież po to robił usg żeby zobaczyć czy wszystko w porządku, ja bym go zapytała po takim tekście, czy w ogóle wie na co patrzy:wściekła/y: mi mój powiedział, że na każde usg mogę wołać męża tylko, że będzie mi robił dopochwowe i jak mi to nie przeszkadza to jemu to rybka:tak:

fajnie, że podejrzałaś maluszka

Do góry