ilona24
Podwójna mamuśka :*:*
Nic mi gin nie zaproponował tylko nospę luteinę dalej i leżenie !!!!!!!!! do 2 kwietnia tak bede robić a potem poprosze o usg tej szyjki bo on tylko ręcznie mi ją zmierzył i to pierwszy raz w ciaży wiec tak naprawde nie wiem czy ona była od początku krótka czy sie teraz tak skróciła !!!!!!!!!!

Ale zaskoczenie musiałaś dziś przeżyć, jak widać pozytywne. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i córcia zdrowo rośnie :-) Oby tak było do samego szczęśliwego rozwiązania 
ze ja tez głupia pinda nie prosiłam sama o to badanie, od 12 tyg miałam juz usg przez brzuch, wcześniej to nawet nie wiem czy gin mierzył tą szyjkę ale jakby coś było nie tak to chyba by mówił a tak to dopiero wczoraj miałam pierwsze badanie szyjki na koźle , kurcze tak to jest jak sie chodzi na nfz a nie prywatnie, no i co z tym twardym brzuchem ?????? Mam codziennie wrażenie ze jest twardy ze sie strasznie napina ale kurcze nie cały tylko np połowa i ja ciągle myslałąm ze to moze dziecko sie wypina tak i tak to czuje bo tak naprawde nie wiem co to twardnienie brzucha z synem tak nie miałam nigdy,,,, kurcze i nie wiem czy to dziecko faktycznie czy to ten twardniejący brzuch no ale jakoś skurczy nie czuję !!!!!!!!!!!!! Boże jakaś popiżgana jestem bo nie umiem tego odróżnić :-( W następnym tyg spróbuje umówić sie gdzies prywatnie ale to tez tak nie tak łatwo u mnie bo są tak odległe terminy, no ale moze zrobię tak ze zapiszę sie po prostu na samo usg 3d i przy okazji lekarz mi sprawdzi ta szyjkę przez usg juz !!!!!!! No bo innej opcji nie widzę juz !!!!!!!!!!!!!! Na razie leże ciągle, biorę nospe luteinę i jeszcze ten magnez dokupię sobie!!!!!! kurcze ale przy dziecku tak sie nie da polezec ciągle,