reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wizyty u lekarza :)

Irisson, ale masz chyba przed sobą jeszcze ostatnie USG to między 28 a 32 tygodniem ciąży? Jeśli będziesz miała,to lekarz na pewno powie coś więcej na temat wagi dziecka. Ja mam wizytę teraz w środę, a później to USG właśnie 18 czerwca. Mam nadzieję, że też lekarz powie rzeczy, które mnie nie zaniepokoją.

Co do bólu, o których powiedziała Ci wczoraj położna... U mnie w weekend było trochę bóli w dole brzucha,nawet skurcze, ale wiem, że to z przemęczenia. Muszę się znacznie bardziej oszczędzać. I nie przeginać z tą aktywnością, chociaż ona wbrew pozorom jest niewielka.

reklama
Ja już po badaniu USG. Bąbel zmierzony wzdłuż i wszerz, wszystko, wszyściuteńko ok :-). UKM już w normie, róg w główce (czy co to tam było) też już w normie. Lekarz nie dopatrzył się niczego złego. Jupiiii :-D. Weszłam w rozmowie na temat tego mojego pobytu w szpitalu, że to on mnie przyjmował, skróciłam mu mniej więcej co się działo i czym mnie leczyli. Powiedziałam o tym, że już po wyjściu ze szpitala odebrałam wyniki wymazu i okazało się że mam tą ureaplasmę. Trochę mnie uspokoił, bo powiedział, że na tym etapie w niczym dziecku nie szkodzi, nie ma negatywnego wpływu na rozwój dziecka. Że mam jeszcze trochę czasu i mam się zapisać jak najprędzej na wizytę do mojej gin, żeby zacząć leczenie antybiotykami. W środę idę do innego lekarza (moja na urlopie) po L4, więc mam nadzieję że od razu załatwię tą sprawę. No, trochę się uspokoiłam. Jutro mam w szpitalu kwalifikacje do cc to wezmę ze sobą te wszystkie karty informacyjne ze szpitala i wszystkie wyniki. Zobaczymy co powiedzą.
W każdym razie - mój ogoniasty waży w tym momencie prawie 1900 gram. 32 tygodnie + 3 dni. Zaraz zanurzam się w Internet i szukam jakichś norm przyrostu dzieciaczków na tym etapie ciąży. Skoro w 3 i pół tygodnia przytył prawie idealnie pół kilo, to co będzie za 8 tygodni ??? :szok:

Ostatnia edycja:
a ja dzis czulam ze dziecko naciska mi na szyjke pojechalam na wizyte - okazalo sie ze dziecko lezy nisko a mi sie troche szyjka skrocila :( musze lezec duzo i odpoczywac. jestem przerazona :(

reklama
Dzag fajnie ze Maluch zdrowo rosnie:-)
Malinka trzymam kciuki zeby bylo dobrze(i napewno tak bedzie):-)
Ja wczoraj i przedwczoraj mialam skurcze jakies ale postanowilam poczekac do wizyty bo to juz jutro a Maly sie wiercil wiec mam nadzieje ze to nic takiego... dzis dluzej pospalam( na co ostatnio nie moglam sobie pozwolic) i jest lepiej. oby do jutrzejszej wizyty

Do góry