reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wizyty u lekarza :)

asia.85, dobrze że z Dzieciątkiem wszystko w porządku. A skoro Tobie pani doktor powiedziała, że Ula należy do tych drobniejszych to ja też zaczynam się cieszyć, bo mój Tymek w tym tygodniu ważył podobnie, niewiele więcej. Teraz tak wystrzelił…

A ja dzisiaj byłam na kwalifikacji do cc. No i niestety będzie cesarka. I niestety już nie jestem sierpnióweczką, bo termin mam na 25 lipca :baffled:. I już jestem przerażona czytając posty w temacie "cesarskie cięcie" :-(. Jezu... i w ogóle jak ja się ogolę tam na dole :confused::szok:, jak z tym brzuchem to już ledwo nogi golę... Maaaamoooo...

reklama
Dzag a co u Ciebie przeważyło o cesarskim ? 25.07 to u Ciebie który tydzień, 39?
ja mam 22.06 okulistę ostatnio mi odradził rodzenie naturalne, teraz mam nadzieję, że nagle zdania nie zmieni.. :tak:

Gratuluję udanych wizyt.
Dzag to będziesz lipcóweczka. Ja czekam jak mój młody się przekręci, ale on od początku mało współpracujący z mamusią. jeszcze wizyta u okulisty i zobaczymy, najwyżej też cc. Ja to już przestałam to rozważać - ostatni mam metodę - nie na wszystko mam wpływ i tym na co nie mam nie będę się zbyt przejmować
Malinka mój starszy od 25 tyg był bardzo nisko, a w trakcie badania w 31 tygodniu gin twierdziła, ze czuje główkę przy badaniu. Poród ostatni dzień 38 tygodnia. Będzie dobrze

irisson, tak, 39 tydzień. Właśnie, muszę suwaczka zmienić ;-). Ja mam wskazanie do cc z powodu dyskopatii (odcinek lędźwiowy). I niestety od miesiąca chodzę z mniejszym lub większym bólem kręgosłupa aż do uda. Co ciekawe - lekarz powiedział mi, że jak wezmę Ketonal (!) raz na kilka ndi to się nic Dzieciątku nie stanie. Byle nie częściej niż raz na tydzień. No i wtedy kiedy na prawdę boli. Jak dzisiaj kuśtykałam do gabinetu to nawet nie chcieli ode mnie żadnych papierów ani nic. Szybkie badanie USG i pytanie, czy data 25 lipca mi odpowiada ;-).
Przykro mi trochę, bo cesarka to jednak taki „inny” poród. Tymek jest grzecznie przygotowany, główką w dół… A tu go tak nagle wyciągną z brzucha. No i boję się tego czasu po cesarce.
Poza tym… mój Bąbel będzie miał już miesiąc kiedy Dzieciaczki niektórych z Was będą dopiero się rodziły… Ehh.

Dzag a ja Ci zazdroszczę, wiesz kiedy, z kim i gdzie, będziesz mieć cały miesiąc wakacji na spacery, a Tymek delikatnie przyjdzie na świat :tak: no i dla Twojego kręgosłupa tez to bardzo dobre rozwiązanie, same plusy ;-)

Dzag82 39 tydzień to akurat w sam raz, przynajmniej będziesz na to przygotowana :tak: Zresztą u mnie termin się przesunął na 27 lipca, więc nie będziesz sama z miesięcznym bąblem :-)
Też mam dyskopatię kręgosłupa ( odcinek szyjny i ledźwiowy ) ale lekarz nic mi nie mówił, że to może być wskazaniem do cc. Najbardziej boję się tych bóli z krzyża :szok:

Dzag, a ile ważył Twój Tymek w tym okresie co ja jestem? Nie bój się cesarki, nie masz na to wpływu, a na prawdę nie takie diabeł straszny jak go malują. Ja wierze, że wszystko zależy od nastawienia, więc będzie dobrze! A w ogóle to moja sąsiadka miała mieć cc i co 5 t przed rozpoczęła się akcja i urodziła sn.

reklama
moja koleżanka też miała mieć cesarkę ale nie zdążyli urodziła pośladkowo i też przeżyła ;-)
(marcia mój Maks ważył dokładnie w Twoim dniu 1356 (albo 1365) i urodził się 2740)

Do góry