reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Nie zapominajcie o wzroście i startowym BMI. Dziewczyny z niedowagą i szczupłe mogą przytyć nawet 16-20 kilogramów, z kolei te, które zachodzą w ciążę mając nadwagę, powinny przytyć nie więcej, niż 8-10 kg. Waga wadze nierówna i nie wolno sugerować się tym, ile ktoś inny przytył.
ja jestem raczej szczupla, ale to 7 kilo , nie wiem...oszczedzam sie caly czas, wszystko na parze, chudo , slodycz raz na tydzien, raz zjadlam sledzia i raz kabanosa...i ku....7 kilo:baffled:

no i po wizycie. Badania krwi wyszły bardzo ładnie, poziom żelaza książkowy, brak cukru w moczu (wreszcie) i.... położna wreszcie zaproponowała nam posłuchanie serduszka małej myszki <3 Wszystko pięknie, maluszek i mama zdrowi, tata dumny, a już za miesiąc skan 20 tyg :)))
Jeszcze tylko będe miała robiony test na Anty D czyli na przeciwciała bo mam grupę krwi 0- no i tyle :) szczęśliwa jestem że mogłam posłuchać małego nicponia <3

super:-D

I MYSIAKU, super, ze u Was ok:-)

kurcze, a ja to juz nie wiem, jeden dziec wg pomiarow na usg 18 tydzien, a drugi 16 plus 5..
i mowil mi ten polozny na ost usg ze liczy sie wg wiekszego, ale w karcie wpisali mniejszego..
i zdurnialam:-D

Gratuluje Zapominajce córeczki i całej reszcie udanych wizyt a za kolejne trzymam kciuki :)

Ja ide 18 grudnia wiec może się dowiem co ja będę mieć bo już naprawdę nie wiem przeczucie zawodzi :)

reklama
Kaja bliźniaki mojej znajomej mają już 10 miesięcy, i jeden przy porodzie był sporo mniejszy od drugiego i tak jet do tej pory, wyglądają jak by była między nimi różnica co najmniej 2 miesięcy - choć obydwaj dobrze się rozwijają:-) tak, że nie ma co się stresować, każde dziecko jest inne i inaczej się rozwija, a przecież twoje dzieci nie są jednojajowe:-)

Więc chyba nie ma co się stresować.

Do góry