reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wizyty u lekarza

My już po wizycie i wszystko cacy :-D

Dane mamy następujące :
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki - 6.65
OFD - wymiar potyliczno-czołowy - 7.97
AC - obwód brzucha - 20.69
FL - długość kości udowej - 5.23
HR - 154 bmp
waga - ok. 937 g

Co ciekawe - ma długaśne nogi !!! bo ten wymiar to na 27w6d !!!

Szyjka mnie bolała ostatnio więc pani dr dokładnie obejrzała i o matko :szok: 44 mm !!

A no i termin wg. dzisiejszego USG to 25 kwietnia, ale podobno ważniejsze są te terminy z OM i pierwszego USG więc może się na maj załapiemy ;-)
Super że wszystko ok! Długaśne nogi to bobas wysoki będzie:-) Po rodzicach?

reklama
a dla mnie zbliża się bardzo sentymentalny czas. jak rodziłam synka ważył 870g!!!!!! jego główka mieściła się na śróddłoni a 4 paluszkami oplatał zaledwie częśc "paznokciową" palca wskazującego och to już niedługo będę na tym etapie... ale wytrwam! a co! by pokazać sobie i światu że mogę zadbać i doczekać radosnego momentu!
dzięki wam w dużej mierze bo odkąd jestem na forum nie miałam jeszcze żadnego STRASZNEGO kryzysu:tak::)

No trochę przerażona tym kilogramem jestem :szok:
Sama mam dopiero 5kg do przodu więc wg, pani dr nie przytyłam prawie wcale.. może jakieś 0,5 kg.
Jeszcze dr uprzedziła mnie, że teraz waga lawinowo będzie rosła i w ciągu tych następnych 3 miesiecy przybedzie tak ze 2,5 kg :szok: więc przyrost wagi geometryczny ...

A nogi to po dziadku chyba będą długie bo u mojego taty w rodzinie to ja najniższa... 174 cm ... moja babcia nawet wyższa odemnie była a tata w kwiecie wzrosty 205 cm... u męża też raczej niskich nie ma ... wszyscy w granicach 170 -180 cm ... no więc szansa na długie nogi jest :-D

A nogi to po dziadku chyba będą długie bo u mojego taty w rodzinie to ja najniższa... 174 cm ... moja babcia nawet wyższa odemnie była a tata w kwiecie wzrosty 205 cm... u męża też raczej niskich nie ma ... wszyscy w granicach 170 -180 cm ... no więc szansa na długie nogi jest :-D
o matko:szok::szok: 205cm:szok::szok::szok: to prawie 1,5 razy tyle co ja:-)

a dla mnie zbliża się bardzo sentymentalny czas. jak rodziłam synka ważył 870g!!!!!! jego główka mieściła się na śróddłoni a 4 paluszkami oplatał zaledwie częśc "paznokciową" palca wskazującego och to już niedługo będę na tym etapie... ale wytrwam! a co! by pokazać sobie i światu że mogę zadbać i doczekać radosnego momentu!
dzięki wam w dużej mierze bo odkąd jestem na forum nie miałam jeszcze żadnego STRASZNEGO kryzysu:tak::)
Kartagina dzielna kobieta jesteś!!! Wszystkie kryzysy odpędzaj precz a my tutaj forumki zrobimy wszystko żeby pomóc:-) i mocno za ciebie trzymam kciuki:tak::tak::tak: Wierzę, że wszystko będzie dobrze i zafiniszujesz razem z nami:-)

reklama
Do góry