reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

ja to bym chętnie w ciągu tygodnia od zdjęcia się rozpakowała ale usłyszałam tylko że po mnie to ciężko stwierdzić bo jestem nieprzewidywalna:-) ja już sama się poddaję ale jak mówiła noirel- po zdjęciu zaczynam chodzić!!

a zdziwienia LEKARZA to wam nawet nie opiszę bo nie wiem jak, chyba faktycznie trzeba mu było zrobić zdjęcie!!!!:-D:szok: było takie ooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!! pani znów u mnie?????? i taki piękny brzuszek!!! a z profilu jaki ładny!!!!!!!!!!!:-):-):-)

reklama
Kartagina jupi!!!! Ty to jestes mistrzuniu! Pieknie do 35 dałas rade!! Kto Cie tam wie czy i 36 nie zaliczysz:-D Swoja droga super,ze juz niedlugo mała bedzie na swiecie:-D:-D

Kartagina no to super wieści kochana :-)

Ja też już po wizycie jestem i u mnie również wszystko w najlepszym porządku.
Mały jednak nie będzie koloskiem ;-) bo podobno wagowo jest normalny tj. ok. 3167g +/- 10% (na pełnym brzuchu bo widać było że jest świeżo po konsumpcji ;-)) Przewidywany termin porodu 26.04.2013
Pozostałe wymiary i dane:
FHR: 133/min
Położenie główkowe, lewe
BPD = 93 mm (37t i 4d)
FOD = 118 mm (37t 1d)
AC = 329 mm (36t i 6d)
FL = 73 mm (37t i 4d)
Komora boczna mózgu = 6 mm (norma 10 mm)
Anatomia: cała prawidłowa
Łożysko: wysoko
Ilość płynu owodniowego: prawidłowa

Szyjka lekko skrocona na 19 mm.

No więc teraz pozostaje tylko czekać aż mały zdecyduje że już czas :-)

Dziewczynki wróciłam od ginekologa i mam już nowe wieści
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

22 lub 23 kwietnia mój synuś będzie już na świecie!!!!!!!!!!.... mam zaplanowaną cesarkę
yes2.gif
W przyszły piątek już idę do szpitala...
biggrin.gif
Franuś waży 2800 więc nie jest źle... Jestem mega szczęśliwa, że już nie długo synuś będzie z nami
biggrin.gif

kartagina, chyba sama się nie spodziewałaś że dasz radę tak długo:-D jesteś mistrzunio!

Sun7,
fajowo, tylko nie wiem czy ty na liście dziewczyn kwietniowo-majowych byłaś:laugh2: więc burzysz wróżbiarstwo:-D

Zapo szybko bo moja nie chce czekać ze względu na krwawienie z układu pokarmowego... a synuś nie jest taki mały.... jak się urodzi to będzie skończony 38 tydzień więc będzie w terminie :-)

julka byłam tylko na majówkach bo termin miałam na 09.05.2013... no ale będę kwietniówką :-)

reklama
Do góry