reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

Ludzie! Ja chcę już rodzić! A tu nic... ani przepowiadających, ani "oczyszczania"... czy ja faktycznie w tej ciąży jestem?
Chyba tak, bo czuję się jak krzyżówka lwa morskiego z wielorybem:dry:

A tak na temat: ja wizytuję w piątek, zaliczę wreszcie pierwsze KTG i zdam relację.
Patrząc z perspektywy czasu to przez te 36 tygodni ciąży miałam (uwaga) JEDNO badanie ginekologiczne na fotelu i chyba dziesięć USG. Ciekawe czy chociaż w piątek się doczekam, żeby chociaż zbadali jak tam moja szyjka, bo od lutego nie wiem :dry:. Matko, za co ja płacę.... :-D

reklama
tylko_chwilka no to super że Twój mężczyzna wziął sprawy w swoje ręce. Mój też mi teraz dużo załatwił.

Fiołkowa gratuluję dużej kobity! Mój waży 3 kilo, też jest już bardzo nisko i może być tak, że te węzły to nie węzły tylko po prostu skręcona pępowina. OBY!

A ja się dziś dopytałam o co im wczoraj chodziło na obchodzie. Oni sobie zaplanowali w 38 tygodniu zrobić mi test oksytocyny żeby sprawdzić wydolnośc łożyska i jak mały reaguje. Niech sobie mózg sprawdzą! Na ten test mogłabym się zgodzić po terminie albo gdyby mi się łożysko starzało przedwcześnie a u mnie wszystko w jak najlepszym porządku a oni wymyślają jakieś historie. Na bank wywołaliby mi poród z tą moją centymetrową szyjką i rozwarciem na palec. Podłączyliby mnie rano, bez męża przy mnie i sobie "patrzyli". No kur**. I kiedy zamierzali mi o tym powiedzieć?! Podczas zakładania kroplówki?! Bo o pytaniu mnie o zdanie nie wspomnę! Ale się zdziwią w piątek!

tylko_chwilka zazdroszczę takiego silnego faceta!! Mój to by zaraz memlał że lekarze wiedzą lepiej co robią i żeby im dać pracować...:eek: dobrze im nagadał!! Widze że w Irlandii przejmują się dokładnie tyle co w Anglii czyli tak żebyś dożyła porodu. Echh wyspiarze.

Fiołkowa 3600 ...? O matko z córką :p

jeju mavika nie daj się tam!!! Z tego co widać to oni nawet podstępnie chcą Ci poród wywołać, matko gdzie my mieszkamy???? Nie zgadzaj się na nic co mogłoby Ci zaszkodzić a jak się będą stawiać to żądaj wszystkiego na piśmie!

[SUB]tylko_chwilka a jednak czasem mąż się przydaje ;-) a tak powazniemówiąć to dobrze ,że wziął sprawy w swoje ręce i przywołał panią doktor do porządku. trzymam kciuki za Was.
Fiołkowa ,ale fajnie ,że Mała taka duza.gratuluje :)
Rysia nie martw się napewno się doczekasz porodu :-D:-D

Mavika wiesz to jakiś skandal. czy pacjent nie ma prawa znać wszystkich szczegółów dot. stanu swojego zdrowia? czy nie powiniem wyrazić zgode na szczegółowe badania?

[/SUB]

mavika - nie daj się i walcz dzielnie! Już bardzo dużo wywalczyłaś, jeszcze tylko troszkę zostało :)

Dziewczyny, mam umówione cc na poniedziałek, 29 kwietnia po południu. Lekarz, który będzie miał wtedy dyżur stwierdził, że przy sercu lepiej szybko zrobić cc (podobno robi w 15 minut:szok:), a jak dziecko zapowiada się duże, to tym bardziej.
No to stoję przed faktem i zaczęłam trząść portkami. Dobrze, że do poniedziałku jeszcze chwilę jest. Chyba, że nie dotrwam:-p

Dziewczyny jajku w ciądu kliku dni dojdzie nam kilka dzieciaczków, trzymam kciuki za Was z całego serca.

Mavika i trzymam również kciuki za Ciebie, żeby nie męczyli Cię tak strasznie i wszystko przebiegało pomyślnie.

witajcie,

Tak więc dziś rano zjawiłam się u mojej lekarki na ostatnie badanie kontrolne. Przez całą ciąże przytyłam 10 kg także jestem zadowolona, zrobiłam badania, o które mnie prosił anestezjolog i pojechałam do szpitala umówić się na cc.
Doktorka powiedziała, że teraz maja dużo zabiegów i mam czekać na pierwsze skurcze i dopiero wtedy przyjechać, ale postanowiła zrobic szybkie usg, sprawdzić czy Nadia dalej w ułożeniu miednicowym.
Oczywiście tak też było, ale okazało się, że mam mało wód płodowych i nie moga długo czekać na cc tak więc od razu papierki i jutro rano mam się stawić do szpitala i będzie cięcie. Zatkało mnie, bo jakos nie byłam przygotowana na tak szybki bieg zdarzeń ale już jutro zobaczę moją księżniczkę :) Dzisiejsza jej waga to 2900, jutro się okaże jaka jest w rzeczywistości.
Strasznie się boję cesarki ale jakoś to będzie. Trzymajcie proszę kciuki :)

reklama
Do góry