reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Magdzik mnie szyjka w ciągu miesiąca z 4cm prawie całkowicie zniknęła...Ale miałam sporo nerwów i trochę biegania więc pewnie u Ciebie ostatnie wydarzenia też trochę się do tego przyczyniły. A że tu zapytam przy okazji, jak mąż po rozmowie?

jutro mają dzwonić i informować czy chcą podjąć współpracę czy nie, ale jeszcze niestety nie znamy też żadnych warunków zatrudnienia

reklama
Melduję się po wizycie :-)
Mamy 33 tydzień, 2100 g, wody w normie, łożysko prawidłowo. Pessar trzyma, szyjka się nie rozwiera. Do pełni szczęścia brakowałoby tylko położenia główkowego, bo jest pośladkowe. Zaczynam coraz czulej myśleć o cesarce - zadręczaniem się nic nie zdziałam, więc uczę się optymizmu w tej materii.

Yenka- to my podobnie. Gdzie masz suwaczek? Ja dziś byłam na usg, więc wszystko ok i lekarz powiedział ze dziecko duże. Nawet pytał czy cukrzycy nie mam, a ja nie mam. Już mnie zmartwil. Waży 2700g. Ulozenie miednicowe więc ja szykuje sie na cesarke

Dziewczyny gratulacje. Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe i może jeszcze się odwrócą.
Eve a jakie miałaś wyniki na krzywej cukrzycowej? Może w razie czego idź skonsultować się z innym lekarzem...po co masz się denerwować.

eve,
suwaczek była, ale usunęłam, bo mi się nie przesuwał:-( nie wiem w czym problem - po wgraniu pokazywał wyliczony tydzień ciąży, ale się nie zmieniał.

Co do cesarki - będzie co ma być. Moje dziecko jest zdumiewająco konsekwentne w swoim ułożeniu i jakoś większych nadziei sobie nie robię. Zaczynam w ramach "oswajania" robić listę plusów takiego rozwiązania ;-)

Magdzik tak zle z twoja szyjka to jeszcze nie ma :-D trzymam kciuki za telefon w sprawie pracy męża &&&& koniecznie daj znac co i jak :tak:

Yenka jeszcze jest szansa ze maluszek sie ułozy głowkowo ;-)

Dziewczyny, super, że wszystko gra:-) oby tak do terminu.
Jakoś urodzić trzeba, więc i cesarka jest dobra:-) dopiszcie do swoich list plusów to, że nie popękacie, że nie rozciągnie się pochwa (a to przecież ważne w dalszym życiu łóżkowym, żeby te wrażenia nie były gorsze) :-)

reklama
eve Yenka ja tez cesarkę będę miała nie będzie tak źle jedna już miałam. Ja najbardziej sie boję że nie zdążę z bólami na to cc bo mam czekać na rozpoczęcie porodu i dopiero do szpitala jechać i zrobią mi cc

Do góry