reklama
mamaktosia
Fanka BB :)
Cosiek - dobrze że to tylko anemia , połykasz żelazo i napewno przejdzie
W takim razieczekamy na czwartek !

michalina gratuluje coreczki:-) :-) :-) tez chcialam ur w styczniu ale juz mi powiedzieli ze nie ma szans:-\
marka super ze plec potwierdzona...ladnie juz mala wazy
Mi siara pokazala sie dawno ale nie specjalnie duzo tylko mi zasusza sie na sutkach i mam takie jakby grudki....
koralikowa gratki chlopczyka
super ze wszystko ok
karpula ale twoja dzidzia juz ladnie wazy :-)
oreganotoz twoj maluszek jeszce troche i 1 g dobije super
mamaktosia super ze wszystko ok
ciosekdobrze ze ok lepsza anemia niz jakoies inne cholerstwa....napychaj sie zelazem
l
Ja mam na nast wizycie miec badany cukier jak to tu wyglada nie mam pojecia bo w pierwszej cizy nic nie pilam ani o cukrzxe nie mowili...ta lekarka jest lepsza...wszystko dokladniej itp....
Byle zawsze bylo tu tak pozytywnie:-) :-)
marka super ze plec potwierdzona...ladnie juz mala wazy

Mi siara pokazala sie dawno ale nie specjalnie duzo tylko mi zasusza sie na sutkach i mam takie jakby grudki....
koralikowa gratki chlopczyka

karpula ale twoja dzidzia juz ladnie wazy :-)
oreganotoz twoj maluszek jeszce troche i 1 g dobije super

mamaktosia super ze wszystko ok

ciosekdobrze ze ok lepsza anemia niz jakoies inne cholerstwa....napychaj sie zelazem

Ja mam na nast wizycie miec badany cukier jak to tu wyglada nie mam pojecia bo w pierwszej cizy nic nie pilam ani o cukrzxe nie mowili...ta lekarka jest lepsza...wszystko dokladniej itp....
Byle zawsze bylo tu tak pozytywnie:-) :-)
Arteofbeauty
Zaangażowana w BB
Badanie glukozy 76g za mną 
dlaczego o tym piszę - na forum ,w necie i ogólnie szukając w google znalałam tysiące postów jak straszne jest to badanie.
Piszę by zdementować
nie znoszę badań krwi ale jak trzeba to trzeba i tak było dziś.
O 7:30 byłam w przychodni - najpierw pobrana krew standardowo do badań ogólnych a później dostałam kubeczek z roztworem glukozy.
Zgodnie z podpowiedzią lekarza wcisnęłam pół cytryny i robiąc kwaśną minę wypiłam.
Wyczytałam w necie że:
-będzie mi słabo
-niedobrze
-że to najgorsze badanie w życiu
-że biegunka
-że zemdleje itd..
Po wypiciu powiedziałam do męża który wiedział już co przeczytałam wcześniej:
-Wiesz co luzz...smakuje jak woda z cukrem i cytrynką
wypiłam duszkiem na spokojnie 
mineło prawie 5h i nadal nie ma strasznych opisanych objawów
ok może ktoś czasem się źle czuje i nie mogę nie brać tego pod uwagę ale Ci co czują się ok niech napiszą też bo po co siać panikę u innych kobiet tak jak ja martwiłam się wczoraj
dlaczego o tym piszę - na forum ,w necie i ogólnie szukając w google znalałam tysiące postów jak straszne jest to badanie.
Piszę by zdementować
O 7:30 byłam w przychodni - najpierw pobrana krew standardowo do badań ogólnych a później dostałam kubeczek z roztworem glukozy.
Zgodnie z podpowiedzią lekarza wcisnęłam pół cytryny i robiąc kwaśną minę wypiłam.
Wyczytałam w necie że:
-będzie mi słabo
-niedobrze
-że to najgorsze badanie w życiu
-że biegunka
-że zemdleje itd..
Po wypiciu powiedziałam do męża który wiedział już co przeczytałam wcześniej:
-Wiesz co luzz...smakuje jak woda z cukrem i cytrynką
mineło prawie 5h i nadal nie ma strasznych opisanych objawów
ok może ktoś czasem się źle czuje i nie mogę nie brać tego pod uwagę ale Ci co czują się ok niech napiszą też bo po co siać panikę u innych kobiet tak jak ja martwiłam się wczoraj
angelika1609
Zazdroszczę tak lekkiego przeżycia glukozy 
ja nie wciskałam cytryny i też glukozę wspominam dobrze. Wypiłam jak dali.
Takie głosy, że to da się przeżyć i wcale nie musi być to gehenna też powinny się pojawiać, bo inaczej każda nowicjuszka idzie z trzęsącą dupką :-)
Takie głosy, że to da się przeżyć i wcale nie musi być to gehenna też powinny się pojawiać, bo inaczej każda nowicjuszka idzie z trzęsącą dupką :-)
awunia1234
Dla mnie też to nie było nic strasznego, nawet mi ten roztwór smakował, zresztą już o tym pisałam wcześniej :-) Tu dużo zależy od organizmu i nie ma się co sugerować innymi, albo będzie lajtowo albo źle, ale da się przeżyć i potem, jak przyjdzie znów do takiego badania, to człowiek wie, czego się może spodziewać 

Pieknaszyszunia
Ja już po glukozie, normalna sprawa, słodka i tyle, wzięłam cytrynkę ale nie użyłam
Jutro wyniki.

Jutro wyniki.
reklama
e tam glukoza w porównaniu z porodem to pikuś
tak na pocieszenie..mi dziś internista przedłużyła zwolnienie-kochana babeczka..we wtorek wizyta..w środę usg..
a ta glukoza to chyba jest w różnych porcjach ,nie każdy ma tak samo...ale nie pamiętam juz..dowiem się zapewne po niedzieli...

a ta glukoza to chyba jest w różnych porcjach ,nie każdy ma tak samo...ale nie pamiętam juz..dowiem się zapewne po niedzieli...

Podziel się: