L
LuizaPatrycja
Gość
Karolinusia te wyginanie w rogalik na jedną strone jak najbardziej jest objawen napięcia mięśniowego już kiedyś o tym pisałam bo moj mały się wygina na lewo....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki staramy się ćwiczyć ale mała nie zawsze ma ochotę;-)kinguś To ćwiczcie solidnie, żebyście na rehabilitację nie musiały chodzić.
Wyniki moczu ma dobre, lekarka była z nich bardzo zadowolona. Na dziąsełku zrobiła mu się pleśniawka, mamy smarować aphtinem, a jak nie przejdzie, to mam receptę na nystatynę.
Zapomniałam napisać, że Filip waży 6900 (no ale on jest z 25 września)
Pięknie niedługo 6kgJesteśmy po wizycie u pediatry. Filipek waży 5870 gma 61 cm i jak modelka 39 i 39 główka i klatka pierś.
Nasz synek tak lekko ponad 1 kg przybył od wizyty miesiąc temu,więc ładnie.Poza tym anemia mija, wyniki są już o niebo lepsze.
U nas po mleku jak zjem to małą brzuch boli. Jem teraz jogurty danona z syropem owocowym i jest ok. Tylko że u mnie były reakcje ze strony brzuszka a nie skóry.Już chciałam rezygnować z piersi, ale poczekam i jeśli uda mi się wprowadzić białko do swojej diety, to jeszcze może do 6 miesiąca będę go karmić.
Współczuje ja uwielbiam masłoJa nawet masła nie mogę, niektóre masła są na mleku lub maślance lub serwatce..Zosia jest strasznie obsypana krostkami jak coś spróbuję z nabiału maskra... ja mam mieć taką dietę do końca 3 m.ż później mam wprowadzać białko delikatnie
Ach te ząbki.Nie było mnie wczoraj, ale wiadomo ząbkiMała cierpi :-( maść chyba nie za bardzo pomaga. Ranki są jeszcze ok (dzisiaj zaczął się o 4 :-(), ale później tylko marudzi, popłakuje.
I bardzo dobrzejednak muszę wam się przyznać do grzeszkuczasami skubnę sobie jakiegoś batonika i o dziwo Zosia wtedy nie ma żadnej wysypki
Ciekawy pomysł;-);-)Guziczku mi lekarka powiedziała że jak mam np ochote na zupe mleczną czy płatki to mam sobie zrobić z tym mlekiem co podaje małej.
I tak robie.
Jeśli karmisz tylko piersią to z tej rady raczej nie skorzystasz
![]()
Pierwsze karmienie mamy tak średnio 6:00-7:00 więc budzę ją przed karmieniem, rozbieram do golaska sam dół (bodziaka jej zapinam nad ramieniem żeby się nie majtał), myję pupkę nad umywalką, wycieram i moczę stópki lekko - wtedy zazwyczaj poleci siku, nawet czasem wcześniej i M nie zawsze jest jeszcze gotowy by łapać a ja krzyczę 'leci, leci!'Więc warto mieć pojemniczek już gotowy i otwarty w pobliżu
![]()