reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

Karolinusia te wyginanie w rogalik na jedną strone jak najbardziej jest objawen napięcia mięśniowego już kiedyś o tym pisałam bo moj mały się wygina na lewo....

reklama
Abejka przybierania Agatce życzę :tak:

Petinko najważniejsze, że już po szczepieniu :-) do kolejnego jeszcze trochę.

Monisia ale mnie zszokowałaś tym :shocked2: straszny babsztyl.... i ona jest pielęgniarką :no:

Guziczku to poprawy życzę bo kurcze faktycznie nie wiele możesz jeść :no:

Agnieszka gratuluję małego Modela ;-)fajnie,że jest poprawa i ładnie się rozwija. :-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie.. jakoś sobie radzę... właściwie to już zapomniałam jak smakuje jogurt czy płatki z mlekiem, jednak muszę wam się przyznać do grzeszku:-p czasami skubnę sobie jakiegoś batonika i o dziwo Zosia wtedy nie ma żadnej wysypki ale jak skubnę masło następnego dnia to od razu czerwone plamki nosz cholerka...:wściekła/y:

:-DGuziczku mi lekarka powiedziała że jak mam np ochote na zupe mleczną czy płatki to mam sobie zrobić z tym mlekiem co podaje małej.:tak: I tak robie. :-DJeśli karmisz tylko piersią to z tej rady raczej nie skorzystasz:baffled:

kinguś To ćwiczcie solidnie, żebyście na rehabilitację nie musiały chodzić.

Wyniki moczu ma dobre, lekarka była z nich bardzo zadowolona. Na dziąsełku zrobiła mu się pleśniawka, mamy smarować aphtinem, a jak nie przejdzie, to mam receptę na nystatynę.

Zapomniałam napisać, że Filip waży 6900 (no ale on jest z 25 września)
Dzięki staramy się ćwiczyć ale mała nie zawsze ma ochotę;-)
Co do pleśniawek to moja miała nalocik na języku i jeden pediatra mówił, że to norma przy karmieniu piersią a inna przepisała nystatynę(uwaga żółte, gęste i brudzi)-smakuje jak kogel mogel ale moja strasznie po tym pluła i się śliniła- dawałam parę razy i skończyłam. Teraz mała dostała fluconazole (smakuje trochę truskawkami) i małej smakuje sama otwiera buźkę i się uśmiecha.
Super, że wyniki dobre:-)

Jesteśmy po wizycie u pediatry. Filipek waży 5870 g :) ma 61 cm i jak modelka 39 i 39 główka i klatka pierś. :) Nasz synek tak lekko ponad 1 kg przybył od wizyty miesiąc temu,więc ładnie.Poza tym anemia mija, wyniki są już o niebo lepsze.
Pięknie niedługo 6kg:tak:
Bardzo się cieszę, że anemia mija;-)

Już chciałam rezygnować z piersi, ale poczekam i jeśli uda mi się wprowadzić białko do swojej diety, to jeszcze może do 6 miesiąca będę go karmić.
U nas po mleku jak zjem to małą brzuch boli. Jem teraz jogurty danona z syropem owocowym i jest ok. Tylko że u mnie były reakcje ze strony brzuszka a nie skóry.

Ja nawet masła nie mogę, niektóre masła są na mleku lub maślance lub serwatce..:zawstydzona/y:Zosia jest strasznie obsypana krostkami jak coś spróbuję z nabiału maskra... ja mam mieć taką dietę do końca 3 m.ż później mam wprowadzać białko delikatnie
Współczuje ja uwielbiam masło:zawstydzona/y:
Mam nadzieje uda się wprowadzić białko :tak:

Nie było mnie wczoraj, ale wiadomo ząbki :baffled: Mała cierpi :-( maść chyba nie za bardzo pomaga. Ranki są jeszcze ok (dzisiaj zaczął się o 4 :-(), ale później tylko marudzi, popłakuje.
Ach te ząbki.
Dzieciom idą ząbki i mnie też boli dziąsło bo znowu mi rośnie ząb mądrości(rośnie i przestaje i tak w kółko).

jednak muszę wam się przyznać do grzeszku:-p czasami skubnę sobie jakiegoś batonika i o dziwo Zosia wtedy nie ma żadnej wysypki
I bardzo dobrze:tak:

:-DGuziczku mi lekarka powiedziała że jak mam np ochote na zupe mleczną czy płatki to mam sobie zrobić z tym mlekiem co podaje małej.:tak: I tak robie. :-DJeśli karmisz tylko piersią to z tej rady raczej nie skorzystasz:baffled:
Ciekawy pomysł;-);-)

Uwaga udało mi się pobrać siuśki do woreczka. Jutro wyniki z wizyta.
Pediatra stwierdziła, że mała ma z tyłu w jednym miejscu miękką główkę i kazała to zrobić bo wg niej albo za mało albo za dużo wit.d. Neurolog nawet tego nie zauważyła:dry:dostaliśmy do zrobienia kreatyninę i elektrolity i ogólne moczu

Znalazłam, znalazłam :-)

Pierwsze karmienie mamy tak średnio 6:00-7:00 więc budzę ją przed karmieniem, rozbieram do golaska sam dół (bodziaka jej zapinam nad ramieniem żeby się nie majtał), myję pupkę nad umywalką, wycieram i moczę stópki lekko - wtedy zazwyczaj poleci siku, nawet czasem wcześniej i M nie zawsze jest jeszcze gotowy by łapać a ja krzyczę 'leci, leci!':-D Więc warto mieć pojemniczek już gotowy i otwarty w pobliżu :tak::tak:

Guziczku ewentualnie jak cię brak mleka w diecie przyciśnie to możesz sobie kupić jedną puszke mleka np nan ha 1 i ty je sobie rozrabiaj do płatkówi zup a mała nadal na piersi będzie .To jest mleko hipoalergiczne. Bebilonu pepti nie polecam bo to straszne g.... . Nie wiem jak dzieci to jedzą:baffled:

Dentico, pepti tylko na receptę jest, więc sobie nie kupi ot tak;-), ale są bebilony i bebiko HA, enfamil chyba też ma ale nie jestem pewna. Co do pepti, to nie jest takie straszne ;-) Ale przedewszystkim nie jest to mleko tylko preparat mlekozastępczy. Hydrolizowana serwatka. Alex jest w połowie na pepti, a w połowie na HA (nie chcę mu tak totalnie ograniczać białek), ale gdybym mu dała tylko HA to by nie było fajnie. Niestety m,a skłonności alergiczne. Jest toćka w toćkę jak Wiki - te same przypadłości i do niej najbardziej podobny ;-)

reklama
a ja Wam powiem jedno... wnerwia mnie jak każdy lekarz jak tylko zobaczy jakieś krosteczki to od razu ma wyrok: nietolerancja mleka... cholera jasna to już dziecko nie może mieć alergii na cokolwiek innego?

Do góry