reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

a ja Wam powiem jedno... wnerwia mnie jak każdy lekarz jak tylko zobaczy jakieś krosteczki to od razu ma wyrok: nietolerancja mleka... cholera jasna to już dziecko nie może mieć alergii na cokolwiek innego?

może, można być uczulonym na wszystko, ale w naszym klimacie i kraju alergia na mleko jest najbardziej prawdopodobna i najczęstsza

niestety najskuteczniejszą walką z alergią u maluchów jest dieta eliminacyjna, jeśli odstawi się mleko i to pomoże, znaczy, że to jest przyczyną alergii, jak po 2-3 tygodniach nic się nie zmieni, znaczy, że uczula coś innego i trzeba szukać dalej

niestety na takich maluszkach testy są niemiarodajne, najskuteczniejszą metodą diagnozy jest obserwacja dziecka

Mojemu starszemu w testach wyszło, że nie jest uczulony na mleko a jak skończyłam karmić piersią i daliśmy mu kaszkę na modyfikowanym to od razu go zsypało. Jadł już wtedy produkty mleczne typu serki i jogurciki i nic mu po nich nie było, a na modyfikowane mleko zareagował, na HA też zareagował i do 2 lat pił bebilon pepti.
A teraz nie ma uczulenia na mleko :-).

reklama
Izaa Ja myślałam, że właśnie to Ci skopiowałam:-D Przeczytałam dwa słowa i byłam pewna, że to to:-) Trzymam kciuki za łapanie:-)

Dzięki :-) Mam nadzieję, że będę mogła w poniedziałek pochwalić się.

Przy okazji wizyty Amelka została zważona, waży 5800 czyli przybiera równo 200g tygodniowo :-)

Catedra, bo tak najprościej. Faktem jest, że najczęściej uczula, ale moim zdaniem lekarz powinien powiedzieć, że "owszem, najprawdopodobniej, ale trzeba to sprawdzić w ten i w ten sposób".

gemelo dokladnie, moja lekarka to nawet powiedziala ze nie mam jesc nabialu i do tego zmienic prosze i kilka innych rzeczy jak by o konca sama nie wiedziala od czego to jest...:wściekła/y::baffled:

Wczorajsza wizyta:
Odstawiamy na miesiąc wit.D. Wyniki moczu ok, tylko troszkę podwyższony stosunek kreatyniny do wapnia. Po miesiącu robimy powtórne badania i zobaczymy czy można już podawać.
Dostaliśmy 2 szczepionki trochę płaczu było ale szybko się uspokoiła- dostała 3 naklejki "dzielny pacjent":-)
Mała przytyła przez 10 dni tylko 40 gram, czyli malutko mam próbować dokarmiać łyżeczką. Ale wczoraj spróbowałam dać drugą pierś i chętnie wciągnęła. Tylko później bolał ją brzuszek (nieprzyzwyczajona żeby tyle jeść). Brzuch jak kamień, spłakała się bardzo i łkała przez sen. Aż mi się alarm w monitorze włączył- szybko biegłam do pokoju.

Wczorajsza wizyta:
Odstawiamy na miesiąc wit.D. Wyniki moczu ok, tylko troszkę podwyższony stosunek kreatyniny do wapnia. Po miesiącu robimy powtórne badania i zobaczymy czy można już podawać.
Dostaliśmy 2 szczepionki trochę płaczu było ale szybko się uspokoiła- dostała 3 naklejki "dzielny pacjent":-)
Mała przytyła przez 10 dni tylko 40 gram, czyli malutko mam próbować dokarmiać łyżeczką. Ale wczoraj spróbowałam dać drugą pierś i chętnie wciągnęła. Tylko później bolał ją brzuszek (nieprzyzwyczajona żeby tyle jeść). Brzuch jak kamień, spłakała się bardzo i łkała przez sen. Aż mi się alarm w monitorze włączył- szybko biegłam do pokoju.

Bidulka, tak plakała :no: przytulasek

reklama
Do góry