reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
my drugą dawkę mamy 21 stycznia:tak:
ale muszę jeszcze przed świętami odwiedzić przychodnię i zważyć Pszczółkę:tak: jeszcze zauważyłam na dziąśle taką białą kropkę jak u synka Bylasi :confused2: nie jest to afta ani pleśniawka:no: na zęba to nie wygląda bo mimo że jest twardawe to nie aż tak jak ząb:confused2:

kinguś nie ważyliśmy dokładnie Ignasia teraz, tylko na wadze domowej go ważę (wchodzę z nim i bez niego), około 6kg mi wychodzi.

Ale sprawdziłam siatki centylowe i Twoja mała jest między 10 a 25 centylem wagi, to nie jest źle ;-).

Ignaś jest gdzieś w okolicach 50 centyla wagi, to całkiem nieźle, Krystian do dwóch lat był ciągle na 25 centylu, więc wygląda na to, że Igi jest w tej chwili grubszy od Krystiana a na pierwszej wizycie u pediatry był poniżej 3 centyla.

dla zainteresowanych:
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

Tak czytam i czytam i widzę, że wszystkie dzieciaczki ładnie tyją.
Moja waży dopiero 4530gram czy ktoś podobnie waży?
kinguś moja córcia tydzień temu miała 4320g też szału nie ma:confused2: idziemy za tydzień na ważenie:tak: ale tak jak pisałam moja starsza do tej pory ma niedowagę do wzrostu ale do wieku jest idealnie:tak: obecnie ma 101cm a waży 15,5kg:confused2: taki urok moich córek;-)

reklama
Sprawdziałam sobie centyle Emisi(Jagoda dzieki)i wage ma na 75 centylu a wzrost miedzy90a a95.Chciałam sprawdzić jak to było u Jasia w tym wieku(nie pamietam ,bardzo dawno to było:-p:laugh2:)ale gdzieś podziałam jego książeczkę zdrowia:-(.Z tymi Emisiowymi centylami to chyba ok?

Do góry