reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

ja za tydzień na kolejne szczepienie... :zawstydzona/y: ale tym razem nie idę sama tylko z moją mamą bo ostatnio to nie wyrabiałam wszystko sama musiałam nosić a mała jeszcze się wtedy zsikała na wagę i przewijak w gabinecie wiec już maskara była, byłam też na kontroli bioderek i tylko zakładamy drugą pieluchę na noc bo ładnie się wszytsko wykształciło;-):-)

reklama
M był dzisiaj z Maksem na usg bioderek- wszystko w porządku:tak:

obudziłam sie 7.50 i było upssssssss zapomniałam!!! i araz szbkie ubieranie małego i wysłałam M samego- bo gdzie ja bym sie wyszykowałam w 2 minuty:-D:-D

ale za to puscili go bez kolejki:-D
jeszcze w rejestracji powiedzial, ze przyszedł na USB :-D:-D:-D:-D
smiechu tam mieli:-D

nie wiem czy na szczepienie tez go samego nie wyśle:-D:-D:-D:-D:-D:sorry2:

melduję po wizycie kontrolnej pokatarkowej na "dzieciach zdrowych", że z Bianuchą wszystko super. Waży 5700:szok: (KLOPSIK) ok.62cm długa. Pani doktor dokładnie ją obejrzała, osłuchała, ciemiączko zostalo "wymacane". Nie ma potrzeby robić badań krwi (czyli bez bólu), bo zastrzażeń nie ma żadnych. Młoda była wyspana akurat i zaczęła Pani doktor "fikać". "Skopała" ją totalnie tymi małymi nóżkami, śmiała się,próbowała nawet Panią doktor "zagadywać" (a guuuuuu eeeeeeee lleeeeeeeellllll i takie tam) zaprezentowała jak pięknie potrafi podnieść główkę...ba!!jak pięknie potrafi podpierając się na rączkach jeszcze troche nieudolnie, ale już podnosić klatkę do góry.:-)

No a potem wreszcie dostała szczepionkę na rotawirus (ROTARIX), wypiła co do kropelki, ani jedna nie wyleciała.
Zastanawiam się, czy prześpi cały dzień jak po szczepionce w udko...narazie śpi, oby nie miała temperatury wieczorem. Narazie śpi smacznie. Zobaczymy.
jak było u WAS?? bo jestem sama, bez samochodu i nie wiem czego się spodziewać...:baffled:

Medeuska USB:-D:-D:-D

Medeuska,pewnie tatusiowy urok podziałał,ze Go bez kolejki puścili ;-):-D;-):-D;-):-D
No i usb,dobre :-D:-D:-D
Karolinusia,nasza Mała miała i rota i Prevenar i te 5 w 1,za jednym razem,no i zniosła bardzo dobrze,tzn.nie gorączkowała,tylko spała,jak nigdy,aż sprawdzałam,czy wszystko z Nią o.k :tak::tak::tak:
To Bianka dała popis,fajnie,że taka kontaktowa :-):-):-)

reklama
Medeuska,pewnie tatusiowy urok podziałał,ze Go bez kolejki puścili ;-):-D;-):-D;-):-D
No i usb,dobre :-D:-D:-D
Karolinusia,nasza Mała miała i rota i Prevenar i te 5 w 1,za jednym razem,no i zniosła bardzo dobrze,tzn.nie gorączkowała,tylko spała,jak nigdy,aż sprawdzałam,czy wszystko z Nią o.k :tak::tak::tak:
To Bianka dała popis,fajnie,że taka kontaktowa :-):-):-)

za pierwszym razem jak była szczepiona INFANRIXEM (6w1) spała cały dzień, a wieczorem zdecydowanie bolała ją nóżka miała stan podgorączkowy, marudziła i płakała więc dałam jej czopek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy. Nie szczepiliśmy jej potem długo na rota, bo miała katar i pediatra powiedziała, by czekać. No to czekaliśmy, aż do dziś.
Teraz Młoda zjadła i leży na macie,niby się bawi, ale jest zdecydowanie inna, taki płaczek Mały, oczka nie są tak weseołe jak były rano, więc zwalam to na szczepienie. Będę obserwować.

A popis dała niezły!!! Jestem z Niej bardzo dumna!

Do góry