reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

reklama
Paulaa ja też juz jestem zmeczona..
Nie rozumiem dlaczego postawiłas sobie za cel "uświadamianie" nas i przekazywanie nam jedynie słusznej prawdy według Ciebie..no chyba, że takim działaniem chcesz sama przed soba sie usprawiedliwić i upewnić, ze dobrze robisz nie szczepiąc..wolny kraj!!!

monisia pieknie to ujęłaś..szacun..

Byłam u lekarza z Kajtkiem..kataaaaaaaaaaaaar na całego, ale na szczęście oskrzela czyste, uszy w porządku..po prostu musimy przetrwać ten katar..bo cudownego lekarstwa nie ma..(podaje euphorbium i nassivin) trafiłam na super lekarkę..prywatnie..ale warto!!! czuje się przy niej spokojnie i pewnie, a to sobie bardzo cenie w przypadku dziecka :tak:już u niej zostaniemy..także ze szczepieniami..ma wszystkie na miejscu..o euvaxie nie chce nawet słyszeć..od razu zaproponowala engerix.. :tak: i uspokoiła, że możemy poczekac z kontynuacja szczepień, a nie tak jak mi w przychodni mówili, że mam byc konkretnego dnia i koniec..

Ostatnia edycja:
Ja to was podziwiam z tymi szczepionkami :tak::tak::tak: Ja w sumie nie mam zielonego pojecia z czego skladaja sie szczepionki w UK wiem tylko na co mala jest zaszczepiona i dobrze mi z tym :-):-):-) My mielismy 3 szczepienia, 2 w oba udka i jedno potrojne i do 1-go roku zycia mamy spokoj :-):-) U nas nie szczepia na WZWb wiec w sumie nie wiedzialam czy to dobrze czy nie no ale nie mam innego wyjscia wiec zyje dalej ;-)

Shenkoka to fajnie, że znalazłaś takiego lekarza dla Kajtusia, najważniejsze to właśnie zaufanie i pewna swoboda podczas wizyt. :happy2:
a katarek niech sobie idzie precz :tak: choć widze i u nas nasilony trochę, wcześniej to praktycznie sama woda byla a teraz zaczyna się taki gęstszy, co muszę się nieźle nasysać a co by go wyssać :no:

Ja to was podziwiam z tymi szczepionkami :tak::tak::tak: Ja w sumie nie mam zielonego pojecia z czego skladaja sie szczepionki w UK wiem tylko na co mala jest zaszczepiona i dobrze mi z tym :-):-):-) My mielismy 3 szczepienia, 2 w oba udka i jedno potrojne i do 1-go roku zycia mamy spokoj :-):-) U nas nie szczepia na WZWb wiec w sumie nie wiedzialam czy to dobrze czy nie no ale nie mam innego wyjscia wiec zyje dalej ;-)

Łysa
my mamy w przyszłym tygodniu te trzy wkłucia:-(, w IRL szczepią Infarixem, Prevenarem , tymi skojarzonym a na meningokoki zapomniałam

reklama
Shenkoka to fajnie, że znalazłaś takiego lekarza dla Kajtusia, najważniejsze to właśnie zaufanie i pewna swoboda podczas wizyt. :happy2:
a katarek niech sobie idzie precz :tak: choć widze i u nas nasilony trochę, wcześniej to praktycznie sama woda byla a teraz zaczyna się taki gęstszy, co muszę się nieźle nasysać a co by go wyssać :no:

KMS wczoraj właśnie lekarka nam tłumaczyła, że gęsty katar to kolejna faza kataru :tak: i że u dzieci katar-KATAR może trwać około 14 dni..ja sie martwiłam, że nie ma poprawy, bo coraz więcej i bardziej gęsty..a tymczasem to prawidlowośc katarowa ;-)ważne że możemy śmigać na spacery!! A i nam lekarka polecala już na ostatnia fazę kupić roztwór hipertoniczny wody morskiej (mamy wybrać jakiś delikatnie rozpylający) - dotychczas myslalam, że sa tylko izotoniczne..a tymczasem hipertoniczne sa lepsze, bo bardziej stężone

Ostatnia edycja:
Do góry