Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Indi, nasze też jeszcze bezimienne. niby pomysły są, ale dopóki nie poznamy płci ostatecznej decyzji nie podejmiemy. nie wiem. jakoś tak łatwiej wybierać już dla konkretnego dziecka ;-)
Niestety dziewczynki, nie nadrobię tego wątku więc wszystkim ostatnio wizytującym gratuluję.
Agulqa gratuluję synka o ile dobrze przeczytałam bo tak przeleciałam tylko )))
Co do cukru to pierwsza dawka to pikuś. Ja niestety miałam na górnej granicy i wtedy idzie sie jeszcze raz na większą dawkę po której zwymiotowałam i musiałam przyjść jeszcze raz. Na szczescie byłam już mądra i wzięłam cytrynę ) Druga dawka to chyba 100 o ile dobrze pamiętam. Zawsze pobiera się krew przed podaniem glukozy i po. Zakaz jest również chodzenia jakiegokolwiek bo wtedy cukier zbyt szybko się spala.
Aza u mnie lekarz by nie powiedzial gdyby nie Ł. Bo ja go zapytalam czy wiemy juz kto u mnie mieszka a on ze on nie wie... na co Ł mowixze on tam widzi siusiaka. Nooo i lekarz wtedy powiedzial ze faktycznie bedzie chlopak ;-)
U mnie z glukozą to było tak, że pierwszą godzinę trzeba siedzieć a drugą można iść na spacer. Mi było tak słabo, że siedziałam. Ale to też była zima z śniegiem po kolana. Teraz mam nadzieję, że uda się wyjść. No i lekarz ostatnio powiedział, że po 24 tc będę miała krzywą.