• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Doggi- top zależy od lekarza, kiedyś robiło się dwie koło 20 i potem po 30 tc. Teraz różnie. U nas lekarze robią koło 20-25 tc i wcale nie znaczy, że jest coś źle :)

emilchen- ja mam 11,9, a w czerwcu miałam 12,8 więc zaczyna niestety spadać :(

Emilchen po prostu Ty musisz wiedzieć kiedy poczułaś pierwsze ruchy i ta data będzie wpisana. U mnie położna przypomina na każdej wizycie o tym. Jeśli już czujesz ruchy,a nie wiesz od kiedy to określ taką najbardziej prawdopodobną.

Tak naprawdę w czasach gdy jest USG to nie ma to już takiego znaczenia. Kiedyś na podstawie pierwszych ruchów określało się datę narodzin. Teraz określa się wg ostatniej miesiączki.

Tasia ale w tym sęk, że nie wiem :-p teraz jak czuję coś częściej to myślę, że coś takiego czułam już nawet 2 tygodnie temu - ale nie dam sobie głowy uciąć, czy to było TO. A nikt mi nie powiedział, że mam znać datę, lekarka w ogóle nic o ruchach nie wspominała.
A Ty podałaś zupełnie pierwsze delikatne czy jak już się upewniłaś? Tzn. mam wymyślać datę sprzed dwóch tyg czy dać z tego tygodnia kiedy czuję częściej i wyraźniej?

A widzisz, Tobie mówiła położna i to nie raz, u mnie nikt nie wspomniał.

jezyk nie jest źle z tą hemoglobiną. Masz prawie w normie (u mnie norma jest 12-16), a hematokryt jaki masz?

Tasia u mnie się pytają czy czuje ruchy ale kiedy pierwsze nie pytali z ola tez nie pytali wiec to chyba nie takie ważne bo to różnie jest jedną czuje w 14 tc a inna w 22 i u mnie nie obchodziło ich kiedy tylko czy juz czuje czy nie

emilchen- a hematokryt to który to skrót?:-p:sorry2: Wiem, że nie jest źle, ale już spada, więc muszę zawczasu coś robić, bo w tamtych ciążach dopiero pod koniec mi spadało. U nas norma jest od 11,5

Emilchen podałam tą datę delikatnych, bo ja tylko takie czuję na razie. W tej ciąży jestem ciągle w ruchu, a jak już się kładę to zasypiam od razu więc prawie wcale nie czuję Bobaska. A jak u Ciebie? Tak naprawdę to jak wolisz, data ta ma w sumie bardziej sentymentalne znaczenie, więc ja podałabym tą która Ty uważasz za bliższą Tobie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry