reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wkładka Mirena a brak miesiączki

gorzka.kawa

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!

Od ponad roku mam Mirenę i na początku miałam sporo plamien, ale wszystko się uregulowało. I do teraz miałam okres co około miesiąc, tyle że krótszy i mniej obfity niż przed stosowaniem antykoncepcji.
Teraz okres nie przyszedł wcale.
Stąd pytanie, czy są tu kobiety, które stosują Mirene i okres zanikł Wam całkiem? Czy już go raczej nie będę miała, czy będzie co jakiś dłuższy czas?

Dziękuję za odpowiedzi.

reklama
Ja co prawda nie mam Mireny, tylko kyleenę, ale myślę, że działanie może być podobne. U mnie po założeniu wkładki przez pierwsze pół roku pojawiały się plamienia, potem przez kolejne pół roku miałam okres co miesiąc. Po około roku od założenia wkładki okres zanikł - od tego czasu minęło jakieś 5 lat, a okresu dalej nie mam. Sporadycznie zdarzają się minimalne plamienia, ale to bardzo rzadko.

Dzięki dziewczyny:)
Ja co prawda nie mam Mireny, tylko kyleenę, ale myślę, że działanie może być podobne. U mnie po założeniu wkładki przez pierwsze pół roku pojawiały się plamienia, potem przez kolejne pół roku miałam okres co miesiąc. Po około roku od założenia wkładki okres zanikł - od tego czasu minęło jakieś 5 lat, a okresu dalej nie mam. Sporadycznie zdarzają się minimalne plamienia, ale to bardzo rzadko.
ten pierwszy rok to miałam to samo więc liczę że dalsza część będę miała tak jak u Ciebie i już święty spokój z okresem 😄

Przez pierwsze 6 m-cy prawie cały czas miałam plamienia, potem się uspokoiło. A po 3,5 roku od założenia wróciły plamienia - i trwały aż do jej usunięcia - takie o niezidentyfikowanej częstotliwości - czasem co 2 tygodnie, a czasem co 2 miesiące 🤷‍♀️

Do góry