Dziękuję

))
I Wojtuś tak sobie bez tlenu 6-8godzin rano siedzi i potem wieczorem trochę, ba, to co mnie zadziwia, to on je bez wąsów i po jedzeniu też jest ok. Dla mnie ok znaczy saturacja tak z 90 przynajmniej, momentami ciut mniej ale szybko wskakuje na 90 i lepiej. A tak to ma z 95 i lepiej, zresztą on z 88 też jeszcze normalnie funkcjonuje ale jak z 15 minut nie umie wskoczyć na 90 to i Wojtuś rozdrażniony ale co mu się dziwić, zresztą wiadomo, po takim uzależnieniu od tlenu to nie ma tak hop-siup, choć i tak nie jest źle, poza tym chyba każdy z nas czułby się gorzej z taką saturacją, a te maluszki przy 90 normalnie się nauczyły funkcjonować w szpiatlu bo zazwyczaj tak były szkolone od początku. I to bardzo dobrz szkoła jest-tak uważam, bo wtedy faktycznie o wiele łatwiej z tego tlenu zejść jak organizm umie radzić sobie a nawet jeśli jest to dla niego normalne taka saturacja z 90 i kilka.
Maciejko, nas już w szpiatlu prosili o znalezienie odpowiedniej butli dla małego, a dopiero NUK mu przypasował, ma jako jedyny smoczki prawie gumowe i bardzo właśnie podobnie wyprofilowane jak te szpitalne. O innych nie było mowy, nie wiedział co z nimi robić a tego jak załapał to już nie puścił
Poza tym Wojtuś zażyczył sobie do jedzenia faktycznie gęstego mleka, jestem pod wrażeniem bo na 150ml muszę mu sypnąć 3 miarki kaszki, inaczej nie zje. Charatkerek to on ma, w kogo to się podało

Pod koniec miesiąca przeprowadzamy się do Szkocji na kolejny około rok, a Ty Maciejko gdzie mieszkasz? bo my gdzieś niedaleko Edynburga mamy mieszkać, zapomniałam nazwy ale jakieś większe miasto tym razem, nawet jest tam ku mojej uciesze Polska Szkoła (dla Starszaków, weekendowa)
I skubaniec mały wyciaga te wąsy na wszelkie możliwe sposoby. I w ciągu dnia i w nocy, trzeba naprawdę je porządnie instalować
Widzę, że Wojtuś ma niewielką asymetrię i że właśnie prawa strona jego ciałka jest ciut słabsza, troszkę mniej jest sprawna prawa rączka i nóżka. No i piernik głowy z brzuszka nie podniesie, jedynie jak leży na męża klacie albo na mnie, tak jakby umiał ale nie chce, znaczy umie leżąc na nas ale żeby mu się chciało tak jak mu się nie chce..
Podpowiedzcie proszę jak stymulować tę rączkę i nóżkę bo tu nie mam szans się dowiedzieć gdyż wszystko jest fine&lovely :/// , to jest niewielka różnica między lewą stroną ale jest a asymetria jest naprawdę malutka.