reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wolniej rozwijający się zarodek

To ja się podepnę, teraz 7+3, wczoraj ciąża wyszła młodsza o 5 dni, tydzień temu była młodsza o 3 dni, a dwa tygodnie temu o 2… jest zarodek, bije serduszko. Miała któraś z Was taką sytuację? Już pytałam na kwietniowych, ale może któraś z poza kwietniowych mam ma z tym doświadczenie i wszystko było dobrze.
No nie jest to idealna sytuacja ale też nie takie ciąże to forum widziało i dzieci z tego są. Pytanie czy wszystkie pomiary były u tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie ?
Nikt w zasadzie nie podejmie się prorokowania na tym etapie bo może być różnie. Wiem, że to nie pomaga ale spróbuj po prostu poczekać i nie analizować na zapas. Na nic już nie masz wpływu 🤷🏻‍♀️

reklama
No nie jest to idealna sytuacja ale też nie takie ciąże to forum widziało i dzieci z tego są. Pytanie czy wszystkie pomiary były u tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie ?
Nikt w zasadzie nie podejmie się prorokowania na tym etapie bo może być różnie. Wiem, że to nie pomaga ale spróbuj po prostu poczekać i nie analizować na zapas. Na nic już nie masz wpływu 🤷🏻‍♀️
Różnie sprzęty i też różne etapy ciąży, na początku sam pęcherz z ciałkiem, potem mikro zarodek, na sam koniec już sam zarodek więc może to jest przyczyną? Mąż mówi że nie ma się czym stresować bo widać że rośnie i serduszko bije dobrze.

U mnie jest na odwrót. Różnica +1 dzień, potem +4, potem już +6.
Raczej każda ciąża rośnie swoim tempem. Najważniejsze że osiągnął dany etap i mieści się +/- w widełkach. A lekarz uważa, ze to niepokojące?
A który tc?🙂
U mnie później było +10 +14 😅wyszedł klopsik 4kg😅

A który tc?🙂
U mnie później było +10 +14 😅wyszedł klopsik 4kg😅

Oj wiesz co, z każdą wizytą coraz to nowszy pomiar, na pierwszych prenatalnych miał występować w 12+3, a wykiełkował na 13+2. Więc licząc według tego nowego terminu to dziś 14+5, z OM powinnam mieć dziś dopiero 13+6... gdzie usg miałam robione 18 sierpnia. 🤣
Ciekawa jestem dalszej tendencji wzrostowej no nie powiem, zapisałam się na termin połówkowych z sugestią lekarza, że no może znowu zaskoczyć wymiarem. 🤔

Do góry