reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

ja jak atrzę po sobie i znajomych to ta spacówka z wielfunkcyjnego jest zazwyczaj dość krótko używan - jest często dość ciężka i jak maluch zaczyna chodzić robi się niewtgodna - dlatego ja nastawiałam się na dużą wygodną gondolę przede wszystkim, po roku i tak kupilśmy nową spacerówkę

reklama
My dziś wysyłamy naszą Teutonię do serwisu. Wózek jest jeszcze na gwarancji i generalnie wszystko z nim ok (poza wyrwanym suwakiem w moskitierze - ale to moja wina) trochę ma luzy w stelażu ale jeździmy nim już 2.5 roku - i zastanawiam się jak producent się ustosunkuje... będzie to swego rodzaju test dla rzetelności :dry: Przez tel babka powiedziała, że wszystko nam zrobią, przysyłają swojego kuriera 0 my nie płacimy za transport... no nic poczekamy zobaczymy. Z wózka jestem zadowolona teraz sprawdzimy serwis i czy naprawdę są taką solidna marką - myślę/mam nadzieję, że tak
A mamy taki (troszkę inne kółka z przodu bo podwójne ale tapicerka identyczna):
TEUTONIA fotelik CABRIO ** Bestseller** MEGA (580540075) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczynki, co do fotelików samochodowych, to najważniejsze,żeby miały atest, bo tylko takie dają jakas gwarancje bezpieczeńswa. Jest taka niezależna strona gdzie sa podane takie bezpieczne foteliki ( rózne marki) fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci. Ja sie bede tym sugerowałą przy wyborze. Polecam. Usłyszałąm o tej stronce w tv w jakims programie dla mam w ciąży.

Efe bardzo fajny wózeczek - myślę że warto, że to dobre wózki :)

Piwonia mój w tej chwili waży 15 kg i jest jednym z najlżejszych dzieci na czerwcu 2006...z tym że ja myślę że nawet jakby dziecko ważyło z 16 kg to nic się takiemu wózkowi nie stanie - tylko że maluch w tym wieku do takiej spacerówki z wielofunkcyjnego to chyba generalnie jest trochę z duży? za długi...mój synek ma ok 100 cm i rzadko jeździ w wózku ale nawet w parasolce już wyglada jak z lekka do niej za długi...no ale wybiegłam myślami za dużo naprzód - w końcu na razie szukamy dla niemowlaków wózków :)

OMG Mój Kuba jest z czerwca 2006 tak jak Twój syn i waży ok 25 kg i ma 104 cm wzrostu!!!!!

OMG Mój Kuba jest z czerwca 2006 tak jak Twój syn i waży ok 25 kg i ma 104 cm wzrostu!!!!!

Aga a to na pewno w kilogramach?? bo jak bym go nie widziała na zdjęciach to bym sobie wyobraziła że jest strasznie otyłym dzieckiem ...ale zupełnie tak nie wyglada!!! 25 kg to jest przeciętna waga dziecka około 8 letniego o wzroście ponad 125 cm...
a jak ktoś chce sobie zobaczyć o czym mowa -ile waży przeciętnie dziecko w jakim wieku to mozna zajrzeć do siatek centylowych :tak:
Centyle i na linkach są tabelki z wagą i wzrostem

No bo jest chyba dość wysoki Kasiu :)
mój Karol nie ma po kim być wysoki ale i tak leci po 75 centylu a jak się urodził to był na 10 - więc nie jest źle...
pewnie drugi będzie cięższy - chociaż ja nie mam nic przeciwko zeby rodzić 3kilowe dzieci - lekko, łatwo, małe ryzyko...a jak ma nadrobić to i tak szybko nadrobi - jak KArol, mamy pełno znajomych którzy rodzili się po 4 kilo i więcej a mój ich przegonił :) no ale zeszłam z tematu wątku - sorki ;-)

ja foteliki mam aż trzy jeden kołyska od 0 do 13 , drugi od 9 do 18 , i od 9 do 36 kg więc fotelika kupować nie będę

reklama
Hmmm, zadam dziwne pytanie może, ale czy dla dziecka urodzonego w sierpniu warto w ogóle kupować gondolkę? są wózki bez gondolki (tzn ze spacerówką + fotelik) i prawdę mówiąc zastanawiałam się nad taką opcją. Co o tym myślicie?

Do góry