reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

reklama
Ja dziś wsadziłam Alicję pierwszy raz do spacerówki X-Landera. Takie tona niej zrobiło wrażenie,że aż zasnęła od razu ... :)

No ale strasznie żałuję, ze nie kupilam wózka z przekładaną rączką, albo przekładanym koszem chociaż, bo mi tak żal że jej nie widzę :/. No ale cóż, chciałam mieć wszystko - wózek 3-funkcyjny i skrętne kółka, teraz chętnie bym z tych skrętnych zrezygnowała na rzecz tej spacerówki dwustronnej :/

dopiero teraz do spacerowki? ja tez strasznie zaluje ze nie moge widziec ignasia, a przede wszystkim ze dla niego to byl szok:/ no ale juz sie przyzwyczailismy, wkurza mnie jeszcze ze nie da sie dac oparcia bardziej na pion:/ jakbys tez miala z tym problem juz mam patent na to;)

Wiesz, generalnie nie mam porównania "użytkowego" z innymi wózkami, tylko wizualnie teraz dopiero sobie pooglądałam czym inne mamy jeżdżą :tak:

I zaletą X-landera są duże kółka i niezbyt duża gondola, zaczepiana torba na rączkę i duży kosz na zakupy. W spacerówce jest duża naciągana buda.

A wad widzę więcej:
W gondoli:
- brak podnoszonego dna
- mała pokrywa przeciwwiatrowa
W spacerówce:
- brak przekładanej rączki/kosza
- bardzo rozbudowane pasy, nie wiem cz takiemu drobnemu dziecku jest w nich wygodne
Ogólnie:
- kółka skrętne bardzo słabo skręcają

Także wózek jak wózek, spacerówka to może jest i fajna, ale dla większego dziecka - nie dla malucha. Ale te wady które wymieniłam + cena (jakieś 2 tys z tego co pamiętam) sprawiają, że dziwię się, że on ma takie super oceny w różnych gazetowych rankingach i że sprzedawcy go tak polecają...

Tak sobie teraz jeszcze te wózki przeglądałam i chyba teraz jako wózek wielofunkcyjny na dłużej kupiłabym Jedo Bartatina. dwa razy tańszy od x-landera, a jedyne czgo nie ma to te skrętne kółka. Cała reszta super.
straszie duzo zaplaciliscie za x-landera..a z fotelikiem??u mnie nowe czyli gondola i spacrowka byly w sklepie po jakos 1100zl...
dopiero teraz do spacerowki? ja tez strasznie zaluje ze nie moge widziec ignasia, a przede wszystkim ze dla niego to byl szok:/ no ale juz sie przyzwyczailismy, wkurza mnie jeszcze ze nie da sie dac oparcia bardziej na pion:/ jakbys tez miala z tym problem juz mam patent na to;)
a co to za wozek masz w ktorym oparcia nie mozna dac do pionu??ja mam tak w speedziaku...

no dopiero teraz, a i tak na razie zrezygnowałam i dziś wróciłam do gondoli. Alicja jeszcze nie siada sama, na spacerach dużo śpi, a jak nie to ją biorę na ręce i szukam najbliższego placu zabaw :). Dziś wzięłam też sobie chustę kółkową i jak się obudziła to ją wsadziłam na biodro i tak do domu.

Poczekam ze spacerówką myślę jeszcze nawet z miesiąc, aż sama zacznie "wyłazić" z gondoli. No ale szkoda, że ten X-Lander nie ejst przystosowany to tego przeskoku, gdy dziecko jest malutkie, ale już chce widzieć.

A z patentem na oparcie to poproszę :). Na pewno się przyda :)

straszie duzo zaplaciliscie za x-landera..a z fotelikiem??u mnie nowe czyli gondola i spacerowka byly w sklepie po jakoś 1100zl...

Aż sprawdziłam paragon :)
Dokładnie zapłaciliśmy 1014 za spacerówkę + 470 gondola, 100 zł torba duża i 99 adaptery do fotelika. Czyli 1700 powiedzmy - mniej niż mi się wydawało. Fotelik Maxi Cosi oddzielnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
100 latek dla Ali!

My tez jeszcze bujamy sie w gondoli, poniekad z tych samych względów (Milcia nie siedzi jeszcze dobrze) a nasza spacerówka (delti puma) jest jakas "wąskawa" i wydawalo mi sie ze mloda ma w niej ciasno zwlaszcza, ze wiekszosc czasu spi. Ale i tak zastanawiam sie nad kupnem jakiejs innej spacerówy z wygodniejszym siedziskiem.

a co to za wozek masz w ktorym oparcia nie mozna dac do pionu??ja mam tak w speedziaku...

a nigdy sie nie spotkałam ze spacerówką której do pionu się nie da ustawić:confused:
masz linka do niej??

gie-oska, Kamcia - kiragold chodziło o x-landera właśnie. On ma oparcie pionie,tylko takim "fotelowym", ni na sztorc. No a dzieciaczki lubią się tak wyprężyć jak już mocno siedzą i chyba trzeba im tam coś podłożyć wtedy, żeby był taki pion 90 stopni :)

Wózek dziecięcy XA - X-lander

100 latek dla Ali!

Dziękujemy, dziękujemy :)

aha... no ale jak pisze że jeszcze jej nie siedzi dziecko dobrze to póki co chyba może prowadzać w takiej pół leżącej spaceróweczce:tak:
a tak to podłożyć jakąś podusię , albo kocyk.. i ustawić tak mniej więcej (o ile się da) żeby było na 90 stopni:-)
chyba że kupić nową , a tą sprzedać jako nieużywaną....

wogóle to co to za pomysł produkować coś co się w sumie nie nadaje do jazdy:confused::baffled:
przecież jak już dziecko samodzielnie siedzi to też potrzebuje się oprzeć....:tak:
moja Vi większość czasu siedzi bez oparcia i zwiedza okolice ;-)
ale jak już sie zmęczy to się opiera i sobie odpoczywa:tak:

reklama
Do góry