reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózio dla kruszynki:)

Dokładnie Kotek. Mi chodzi o XA, choć X1 też mi się bardziej podoba. Ale ja stawiam na skrętne koła. Już raz męczyłam się z ciężkim wózkiem bez kół skrętnych i klęłam na niego jak szewc (chodzi o Polak Orion - totalna porażka).

Efilo, Jola dzięki za pomoc :tak: - jutro jadę do lekarza i przy okazji zrobię rundkę po sklepach - ale chyba już się zdecydowałam.

Blanes, a czy ty możesz powiedzieć już coś na temat tego wózka?

reklama
Monika X1 dużo gorzej się prowadzi. Ja byłam w hurtowni gdzie mieli obydwa modele i XA prowadzi się o niebo lepiej. Zresztą sprzedawca mówił, że X1 jest właściwie wózkiem górskim, a XA na nierówne drogi zupełnie wystarczy.

Hej przeczytałam parę stron wsteczi widze ze szukacie kogoś kto ma driver4xl..
już kiedyś na tym wątku pisałam .... ja jestem posiadaczką takiego wózka i nie moge narzekać...jestem zadowolona
jedyną wadą jest brak mozliwości zablokowania przednich kółek.. przeszkadza to wjeżdzie do tyłu ( jak np świeci słonko dziecku w twarz). Kreca się kółka w trzy światy i nie da rady. używam wózek od czerwca 2006 i nie mam ani jednej awarii poza złapaniem gumy :-). Dodam że nie oszczędzamy wózka.. codzienne spacery czy ciepło czy śnieg, zjeżdzam tym wózkiem ze schodów ( dosłownie) aby nie dżwigać i wciągam go jak wchodze ( mieszkam na 1 piętrze):-) mogę polecic ten wózek a to on z moja dzieciną
a i kupiłam ten wózek na allegro
p3250430by3.jpg

p3250464rv3.jpg

hej Fusik!!!! dzięki za pozytywne info, my się dzisiaj praktycznie zdecydowaliśmy na drivera 4xl, tylko z zamówieniem poczekamy jeszcze z 1,5 miesiąca. pozdrawiam!!!!

Dorotka, rzeczywiście z tym składaniem i rozkładaniem masz rację. Facet demonstrował mi w sklepie - byłam w szoku - i wszystko można zrobić jedną ręką. Ja jednak pozostanę przy 4-kołowym. Coś nie mogę przekonać się do 3-kołowców.
Fusik, ale masz ładne dziecko :tak:

dziewczyny ja sie normalnie prawie zakochalam w quinny buzz
wiem ze jest na 3 kolkach
ale prowadzi sie swietnie
jest w miare lekki
blyskawicznie sie sklada
a jeszcze szybciej rozklada
i teraz mam dylemat ktory wybrac

wklejam linka
NOWY QUINNY BUZZ 2007+GONDOLA+WYS.0zł+PHILIPS (175816526) - Aukcje internetowe Allegro

Dorotka mam nadzieję, że się nie pogniewasz jak wtrące swoje trzy grosze.
Wózeczek wygląda ładnie i wierzę, że łatwo się składa, ale czy pomyślałaś o wygodzie dziecka? Gondola jest ok, ale spacerówka nie ma nawet regulowanego oparcia, a co tu mówić o podnóżku. Widziałam dziecko w tym wózku i jak dla mnie to śpiąc wygląda nieszczęśliwie, bo spacerówka przechyla się w całości, więc wygląda to mniej więcej tak jak fotelik samochodowy. Jak dla mnie to na wózek przewozowy jest ok, ale na spacery się nie nadaje.Ale to oczywiście jest tylko i wyłacznie moja opinia.
Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujesz :zawstydzona/y:

Jolcia no co TY
wlasnie min na takie opinie czekalam
są pewne rzeczy na które przy pierwszym dziecku nie zwraca sie uwagi
a TY masz juz pewne doswiadczenie
i ciesze sie ze napisalas
naprawde

Blanes, a czy ty możesz powiedzieć już coś na temat tego wózka?
No wózek jest już przetestowany (kupowaliśmy wcześniej wózek dla specjalnego 8-miesięcznego gościa ślubnego:tak:). Jeździł świetnie i po wiejskiej drodze i po burku i na wawel wyjechał. Prowadzi się go leciutko, wystarczy jedna ręka aby nim manewrować. Wszystko działa w nim poprawnie: budka cicho się składa, łatwo przepiąć gondolę na fotelik samochodowy. Stelaż mieści się do naszego małego bagażnika (peugeot 206, ci co mają wiedzą, że to najmniejszy bagażnik na świecie;-)) Jedynie co mogę zarzucić to to, że spacerówka ma płynną regulację, czyli takie paski z blokadą, nie rozkłada się przez to zupełnie na płasko i trochę się obawiam czy te paski się nie wyrobią :confused:. Czas pokaże :happy:.

reklama
Dzięki Blanes.
A mi się troszkę dziś zamieszało w głowie. Oglądałam wózek ABC Design i tym razem do niego zapałałam miłością wielką. Wg. mnie ma prawie same plusy, niestety prawie. A tym minusem jest brak fotelika, który można umieścić na jego stelażu. I teraz już naprawdę nie wiem, co zrobić. Cena prawie ta sama co x-landera i jest jeszcze lżejszy, mniej miejsca zajmuję po złożeniu. Teraz się waham. Nie pamiętam, czy któraś z Was pisała coś o tym wózku, ale to sprawdzę dopiero po powrocie z "urlopu szpitalnego".

Do góry