reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

hi hi widzę, że nie tylko mi sie myli i na wode morską mówię sól morska :rofl2: a różnica ogromna :-p;-):-D

niewątpliwie! :zawstydzona/y::-D:-D

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja stosuje zasadę im mniej tym lepiej.
Dla Stasia używam tylko mydło. Chusteczki sa tylko na wyjścia, a tak pupę myje mu pod wodą. I smaruję linomagiem tylko na noc. Szamponu nie używam, bo mydło na razie wystarcza. Z kremów to tylko dermobaza na buźkę na wiatr i mróz.
A Wojciaszek oprócz mydła ma szampon. I to wszystko.

reklama
Ja mialam ze szpitala szampon i zel do kapieli z Nivea i uzywalam,potem 2w1 tez Nivei,a teraz dostalam tez do kapieli Johnson&Johnson z lawenda,wiec dolewam troche do wody.
Kiedys smarowalam tez Maje balsamem,bo miala bardziej sucha skore,ale teraz juz baaardzo rzadko.
A do buzi Cold Cream z Musteli.Jak sie zrobi jeszcze cieplej to kupie taki lzejszy kremik,bo ten jest tlusty.

Dziś dostałam skarpetki z abs-em, które polecała kiedyś Mamoot...rewelacja:tak:. Zamówiłam wersję wiosenną z frotką tylko na podeszwie. Monika, dzięki za super pomysł:tak:

Lilianko, ja jeszcze nie kupuję bucików dla małego. Skarpetki kupiłam na długość stopy 11,5 cm.

No tak wiem, że naszym dzieciakom jeszcze nie są potrzebne śmigacze:-D:-D ale Nadina ma Chrzest i chcialam cos extra kupic i okazuje sie ze ma 12,5 cm. Wydaje mi sie, że spora ma giczałke :-D:-)

No tak wiem, że naszym dzieciakom jeszcze nie są potrzebne śmigacze:-D:-D ale Nadina ma Chrzest i chcialam cos extra kupic i okazuje sie ze ma 12,5 cm. Wydaje mi sie, że spora ma giczałke :-D:-)
Mój tez ma duże stopki. Jak się urodził, to byłam w szoku jak je zobaczyłam. A najlepsza byla moja mama. Oglądała jedno z pierwszych USG, gdzie nie było jeszcze widać płci dziecka i stwierdziła, że na 100% będzie chłopak, bo na USG widać duże stopy;-):sorry2:. Krzyś ma takie po moim M, obydwaj mają tak samo...strasznie długaśne palce u stóp:tak:.

Mam pytanie, jaki rozmiar bucików kupujecie swoim dzieciaszkom~?:confused:

Ja mam takie szczęście, że Wojtek ma mnóstwo ubranek i bucików (również ) po siostrzeńcu, który hurtowo dostaje ciuszki od dziadków ze Stanów. :-):-D
Tam jest rozmiarówka od 1 - (nie wiem jak u nas).
Wojtuś teraz wchodzi w trampeczki nr.3, a na dwórek ma ocieplane nr.4 ciut za duże.
Zmierzyłam podeszwę "trójeczek" - 12 cm. Mam nadzieję, że Ci się uda coś kupić.

Idę do łózia! Pa

reklama
Mała ma 11,5 cm długość stopy to jaki rozmiar wziąć? O długości 12 cm? To jest coś 18/19 chyba w rozmiarówce... Trochę luzu powinno być? My będziemy kupować buty profilaktyczno-orotpedyczne i one trochę kosztują, a chciałabym żeby optymalnie długo służyły :sorry2:

Do góry