reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Mój Fabianek jak miał 3 lata to dopiero przeszedł na normalne łózko ale przez pierwsze 2 miesiące bał się sam spac na takim łózku i przychodził do mnie...
Mata kombinuj z tym zabezpieczeniem... myslę, ze to dobre rozwiązanie - trzeba spróbować.
Tak jak pisała Joasiek o turystycznym, dla moich dzieci super rozwiązanie - szkoda, ze Dobrusia się boi ...:-(

reklama
Ja tez mysle,ze ta sofa moze byc dobrym rozwiazaniem jak ja jeszcze zabezpieczysz.Bo z normalnego dziecinnego lozka to nawet prze zabezpieczenie moze sie wychylic i wypasc-starsze dziecko jest juz bardziej swiadome niebezpieczenstwa.
Oj,Dobrusia rzeczywiscie juz za mala na to lozeczko....:-)

takie są cudne - nie napisze ile kosztuja.

co do zabezpieczeń to widziałam takie coś:

BARIERKA OCHRONNA ŁÓŻKA
Chroni Twoje dziecko przed upadkiem z łóżka. Składa się do niewielkich rozmiarów, dzięki czemu możesz zabrać ją ze sobą w podróż! Wystarczy rozłożyć barierkę
i zamocować ją pod materacem. Pasuje do niemal każdego rodzaju łóżka, sofy czy kanapy z wyjątkiem kołyski i gónej części łóżka piętrowego.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE:

• Wykonana z lekkiej, ale mocnej stali i pokryta nylonową siateczką.
  • Spełnia najsurowszą europejską normę
    BS 7972:2001.
  • Górna część barierki jest dodatkowo zabezpieczona miękką wyściółką, by uchronić dziecka przed urazami.
  • Pasuje do łóżek, sof, kanap, łóżeczek dla dzieci, które mają miękkie lub twarde podstawy.
  • Barierkę można stosować przy materacach o następujących wymiarach:
    szerokość: 70-120 cm,
    długość: 152-210 cm,
    grubość 13-20 cm.
  • Odpowiednia dla dzieci w wieku: 18 miesięcy - 5 lat.
  • Wymiary: 40 cm x 100 cm (wys. x szer.)

Bbakania no i tu jest właśnie problem, bo wszędzie piszą, że to od 18 miesiąca :baffled: a my juz koło roczku pewnie będziemy musiały sie gdzies przenieść...

Mata ja bo bym na twoim miejscu kupiła dłuższe łózko - mojej siostry syn ( tylko że on z tych drobnych ) to do 3 roku życia nawet się mieścił w takim małym łóżeczku dla dzieci a Weronika to z nami spała a my zmieniliśmy łózko ale dla siebie na kanapę 3 osobową :-D:-D:-D

mata ja bym jej nie przenosiła do duzego łozka. Marysia spala w turystycznym od 20 miesiaca a od 27 miesiaca przeniosłam ja na sofe wiec ma boki i dzieki temu jestem pewna ze nie spadnie. Ale próbowałam juz ja wczesniej przeniesiesc i płakala i nie chciała. A nie mozecie pozyczyc od kogos takiego normalnego tylko na 120 cm? Dzieci juz potem tak szybko nie rosna i na pewno jej na dlugo by starczyło.

reklama
Mata, a ja Ci powiem, jak my zrobiliśmy. Przenieśliśmy Wojciaszka na duże łóżko, jak miał jakies 1,5 roku, bo nie chcieliśmy, żeby myślał, że Stas mu "zabierze jego łóżeczko.
Tez się bałam, że spadnie. I zastanawiałam sie nad rozmiarem: czy dziecięcy, czy też normalny, duży. W końcu kupiliśmy pełnorozmiarowy materac (do wykorzystania do pełnowymiarowego dorosłego łóżka w przyszłości). Do tego takie dno łóżka, żeby materac nie leżal na podłodze (żeby się wietrzył od dołu) i dywanik - w razie sturlania się. Działa bardzo dobrze, a przy okazji wykorzysta sie materac potem. Wszystko kupione w Ikei. Do tego tez duza pościel (więc oszczędnośc pieniędzy i miejsca na kolejne wymiary kołderek i poszewek).

dno łózka:
IKEA | Materace | Dna łóżek z listew | SULTAN MÅNE | Dno łóżka
materaca nie mogę znaleźć, ale to było coś podobnego do tego:
IKEA | Materace | Materace piankowe | JAREN | Materac, poliuretan

Do góry