Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :)
Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama
Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)
Margolis z tego co juz przyuważyłam to kaftaniki zakłada sie na body
A i owszem przejżałam całość i wydaje mi się,że nie jest przesadzona.Zreszta zobaczycie same ile takie maleństwo jest w stanie zużyć w ciągu dnia.
Acha,a odnośnie kaftaników to nie kupujcie takich z kołnierzykami,bo potem te kolnierzyki są najbardziej uświnione ;D
Z tego co tam wyczytałam to brakuje mi tylko wózka i fotelika
Cieszcie się dziewczyny z tego kupowania.To są bardzo fajne chwile,kiedy sie kupuje dla swojego dziecka
A,że ja mam prawie wszystko.... ;D to sie nie będę mocno wtrącać
Dziewczyny ja się zgodzę z koleżanką EDI że ta lista nie jest przesadzona i faktycznie kaftanik zakłada sie na pajacyk albo body !!
Margolis nie zapominaj że nasze dzieciaczki urodzą się we wrześniu i do zimy będzie tuż tuż! więc tym bardziej będą nam potrzebne takie rzeczy jak kaftaniki!!
Ja juz tez mam kilka ciuszków, body, kaftaniki, 2 pajacyki, i nawet kupilam paczke pieluch tetrowych!
Co do mebelków to bardzo lubié styl z IKEI i chyba tam kupie lózeczko i cala reszté. A posciel co ja MYCHA kupila, bardzo ladna, tez ja wypatrzylam na allegro
Hyhyhyhyhy,dziekuje Miska. <zawstydzona> A co maja tak lezec samotne,jak juz teraz moga sie do czegos przydac. Dzidzia bedzie sie powoli do nich przyzwyczajac.
jako już doświadczona mama - na pajaca się kaftaników nie zakłada.
ja Ankę urodizłam w czerwcu i miałam ok 6 body i 6 kaftaników - używałam ich zamiennie
acha przy kupowaniu pajaców czy śpiochów zwracajcie uwagę na to aby się rozpinały w kroku by móc łatwo pieluchę wymienić - to wygodne gdy nie tzreba całego malucha rozbierac .. a zreszta - oto lista, którą dla siostry i dla znajomych robiłam niedawno.
na liście nie ma latkatora, bo o nim zapomniałam
8. Szczoteczka do włosków z miekkiego włosia 1 szt
9. "Nożyczki do paznokietków z okrągłym zakończeniem
(albo obcinacz - nie polecam Cannpola- tępe)" 1 szt
10. Jałowe gaziki + spirytus 70% do przemywania pępuszka 30szt
11. SUDOCREM ( mi opakowanie 250 wystarczyło na 6 miesięcy ) 1 szt
12. Oliwka do ciała ( nie żel!! ) - może być Bambino 1 szt
13. Proszek do prania ( np. YELP, LOVELA, COCOLINO ) 1 opak
14. Wanienka (przydaje się taka z oparciem i na stojaku) 1 szt
15. Termometr do wody (ale dają w szpitalu w prezencie więc nie kupuj) 1 szt
16. Gruszka do noska ( to aspirator - tani i przydatny ) 1 szt
17. Mydełko lub żel do mycia ( ja używałam Bambino dopóki mi lekarz nie zabronił - Anka ma suchą skórę) ) 1 szt
18. Myjka (często kupuje się w komplecie z ręcznikiem) 1 szt
19. Butelki 125 ml ( np. AvENT lub Cannpol z serii Balonik ) 3szt
20. Smoczki do butelek ( np. AVENT są w komplecie sprzedawane ) 3szt
21. Mleko gotowe ( np. NAN1, BEBILON ) - to powie ci lekarz przy wypisie więc nie kupuj wcześniej
22. Pieluchy tetrowe - bardzo się przydają nawet jak kłądziesz w pampersy do innych celów - np. zamiast ręcznika czy kocyka czy do odpędzania komarów :-) 10 szt
23. Pieluszki jednorazowe ( np. PAMPERS NEW BORN 1 ) 1 opak
24. Ceratki do łóżeczka 1 szt
25. Rożek - becik (do noszenia dzidzi.. Super) 1 szt
26. Kocyk flanelowy 1szt
27. Ręczniczek ( najlepiej z kapturkiem ) 2 szt
28. Chusteczki mokre ( np PAMPERS SENSITIVE ) - ja używam Cleanic Dzidziuś choć nie wiem czy dla noworodka sa dobre - dopóki Anka nie skończyła 3 miesięcy używałam Pampersa 1 opak
29. Termoopakowanie do butelek ( nie polecam - nie mam choć niektórzy chwalą sobie) 1 szt
30. Szczoteczka do butelek i smoczków 1 szt
31. Herbatka na kolkę ( np. PLANTEX ) - też nie mam i nie używam 1szt
32. Termometr do mierzenia temperatury ciała 1 szt
33. Zasypka - puder - jeżeli nie masz SUDOCREMU 1 szt
34. Łóżeczko
35. Nosidełko - fotelik do samochodu ( jeśli nie ma wózka trio )
36. Wózek najlepiej trio ( trójfunkcyjny )
37. Patyczki higieniczne z okraglym, dużym zakończeniem 1 opak
38. Śliniaczki ( NIE MUSISZ MIEĆ - wystarczą pieluchy tetrowe) 2 szt
39. Pościel do łóżeczka + prześcieradełko 2 szt
40. Łańcuszek do smoczka (na wszelki wypadek lepiej kupić po porodzie bo może się w ogóle nie przydac 1 szt
41. Cieniutkie rękawiczki ( jako ochrona przed podrapaniem się dzidzi - można używać skarpetek ) 1 szt
42. Pieluchy Flanelowe (do przykrywania na spacerze w upał lub zjako kocyk) 5 szt.
43. do szpitala kup sobie - MAJTKI JEDNORAZOWE - można kupić w Aptekach 10 szt (min)
44. zamiast podpasek kup do szpitala PIELUCHY BELLI - tak się po porodzie cieknie że aż strach- podpaski wystarczają na godzinę a siły się nie ma - w A[tece Ci powinni podpowiedzieć jakie kupić bo mi te pieluchy właśnie pani z Apteki doradziła, za co ją potem błogosławiłam min. 8 szt na dobę.. !!
co do gotowego mleka to najlepiej sie wstrzymac z kupnem az do porodu.
Wtedy to ewentualnie polozna lub lekarz doradzi ktore ( o ile bedzie potrzebne )