reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, wózeczki...

Transporter 2w1 fajny, ale ja mam zastrzeżenia co do piankowych kółek, o których słyszałam różne opinie.. Niska waga to na pewno dzięki zastąpieniu kółek pompowanych piankowymi. Ja jestem dalej przy X-Landerze w nowym kolorze Amethyst :)

reklama
Ja słyszałam (z doświadczeń rodziny i koleżanek), że główną (jedyną?) zaletą kółek piankowych w stosunku do pompowanych jest ich waga. Ponadto ważne jest, gdzie mieszkasz i gdzie zamierzasz używać wózka, bo jeśli będziesz spacerować po równych chodniczkach to piankowe wystarczą. Pompowane lepiej amortyzują i wszędzie dadzą radę, a piankowymi może być ciężko w niektórych warunkach (np. zimą po śniegu, po dziurawych chodnikach, przy wjeździe na krawężnik). Ponad to w koła piankowe podobno często wbijają się kamyki.. Z kolei w pompowanych można złapać gumę ;)
Mnie jednak przekonały te nasze "wspaniałe" chodniki i krawężniki, nawet w parkach alejki są nierówne, przeorane konarami drzew itd. - dlatego z założenia postanowiłam kupić wózek na dużych pompowanych kołach.
Mam nadzieję, że się nie zawiodę ;)

zdecydowanie koła pompowane :tak:
11 lat temu miałam dla córy wózek z kołami piankowymi ale wtedy były takie w większości wózków -MASAKRA NA MAXA!!!!!!!!!! :baffled:nigdy więcej takich kółek,teraz wózio będzie miał duże pompowane koła a na dodatek przednie obrotowe ale tylko ciut mniejsze ,bo te całkiem malutkie z przodu też do mnie nie przemawiają:tak:

szuszu wózek piękny, widziałam na żywo w sklepie. poza tym moja koleżanka go ma. Mówi ,że jest ok ale w zimie podobno nie do końca dobrze się go prowadzi przez te koła piankowe. No ale dzięki temu waga jest bardzo niska...

Doszło i moje cudo! :D
Ten podwójny jest mniejszy po złożeniu niż TAKO (miałam wcześniej) :O:O Jeśli wziąć pod uwagę stelaż + gondolę/spacerówkę. I lżejszy chyba też :O
I w ogóle jest piękny, ale jeszcze nie ogarniam jego wszystkich funkcji, a tak się spociłam przy rozpracowywaniu, że odstawiłam w kąt;)

reklama
karolaola, a widziałaś gdzieś na żywo nowe kolorki? Desert faktycznie również bardzo ładny :)
Ja przed zakupem będę stawać na rzęsach żeby zobaczyć je na żywo, bo niestety kolory często się różnią w rzeczywistości od tych co są na internecie i w katalogach..

Do góry