reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wózki, wózeczki

reklama
O matko to tylko ja taka wyrodna matka :) Na dłuższe spacery dookoła miejsca zamieszkania typu las, park czy do koleżanki też szłam z gondola - pod warunkiem, ze mała nie cyrkowala, ale na żadne wyjazdy samochodem jej nie zabieralam bo chyba tira bym musiała mieć, a my tylko punto mieliśmy. I ledwo stelaż wchodził. Ogólnie to dla nas gondola była tak naprawdę zbędna już w wieku niecałych 5msc musieliśmy przejść na spacerowke, a tak naprawdę gdyby nie fotelik to trzeba by to zrobić wczrsnjej, albo na spacer wychodzić na ręku.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Jeszcze jedno pytanko (powoli zaczynam ogarniać temat wózków ;p) lepiej kupic nowy wózek ale ze średniej półki 2w1 do 2tys czy lepiej kupic jakiś wyżej półkowy tylko używany w tej cenie?

Może poczytaj opinie o wózkach jakie cie interesują. Tutaj gdzie mieszkam większość ma emmaljungi. Na stronach można nawet znaleźć 8 letnie wózki i dość wysokiej cenie i nieźle wyglądające. Teraz sama kupiłam emmaljunge używana po jednym dziecku. Stan idealny, cena połowę niższa. Dla córki kupiłam nowa spacerowkę xlander xmove i była ok poza tapicerka. No i szybko polamal się zaczep od budy. Jednak to można dokupić. Firma ponoć dość dobra sama spacerówka kosztowała 1600 zł ale np po dwójce dzieci bym go już nie chciała.

Jeszcze jedno pytanko (powoli zaczynam ogarniać temat wózków ;p) lepiej kupic nowy wózek ale ze średniej półki 2w1 do 2tys czy lepiej kupic jakiś wyżej półkowy tylko używany w tej cenie?
wszystko zalezy ile chcesz przeznaczyc pieniedzy, czy tylko dla 1 dziecka czy zostawiasz dla drugiego, wg mnie lepiej uzywany a z wyzzej polki, bo pozniej latwiej odsprzedac, oczywiscie najlepoiej oglądać osobiście...

Blair mam ten sam dylemat, ale zanim podejmę decyzję to najpierw muszę się wybrać i pooglądać na żywo.

Dzieki za rady ;)
Podjęliśmy z G decyzje ze poszukamy lepszego używanego. Nie ma sensu przepłacać. Na początku myślałam ze zostawimy dla drugiego dziecka, ale nie bedzie go gdzie trzymać to raz a dwa ze drugie to najszybciej za 3lata wiec sie kupi drugi nowszy.

Znalazłam fajny xlander xmove w Warszawie w kolorze który chciałam, cały zestaw 3w 1 plus dodatki jak moskitiera parasolka torba itd. Za 1350zl pewnie cos do utargowania jeszcze. Jade do sklepu zaraz i obyczaje sobie rożne modele, bo podobno ten xlander nie ma amortyzatorow...

reklama
Mi szczęśliwie udało się wózek upatrzyć z polskiej firmy TAKO. Model omega w opcji 3w1 cena przyzwoita do tego planujemy dokupić stację isofix. Nosidełko firmy tako posiada atesty nie ma natomiast pożądanych przez wszystkich gwiazdek.
Wózek Tako Omega Może ktoś już używał i ma jakieś zdanie wyrobione na ich temat.

Do góry