Wlasnie wróciłam z wyprawy "wózeczkowej"
Faktycznie w Smyku (w Galerii) nie ma wózków - są tylko leżaczki i pare fotelików samochodowych. Ale na samym dole od strony WIdzewa (przy Biedronce) jest sklep firmowy Chicco - Ale ciasno tam bardzo i nie ma jak sie przyjzec wózeczkom. Wyjechałam pierwszym z brzegu - najnowszy model Ct 0.1 - ale mało stabilnie mi sie prowadziło ze sręcanymi przednimi kołami. Do tego małe kółeczka (podwójne) no i rączka nie przekładana i do tego taka jak w spacerówkach (nie taka w poprzek jak to zwykle w wózeczkach). No i kosztował 2099 zl i był jednym z tanszych. No to odpada.
WIec pojechałam do rodziców na Retkinie. Tam przy Armii Krajowej (te małe białe budki z koło policji - optyk, okna, pralnia chemiczna..) - jest tam sklep z komisem.I znalazlam wózeczki - nowe - polskie WITPOL - bardzo fajne, zgrabniutnie, na większych kołach (piankowych) z regulowaną i przekładaną rączką, z nosidełkiem i folią przeciwdeszczowa w cenie 470 zł - a za dodatki w Chiccoo trzeba osobno płacić. I jeśli nie znajdę niczego lepszego to chyba na taki się zdecyduje, bo nie jest taki ciężki i takim tylko bede mogła manewrowac u siebie na klatce schodowej no i w mieszkaniu.