Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
No to sie wydalo I zostalem nakryty na tym forum przez moja Pandorke Ale nie ma co ,nie ma u nas tematow tabu.
Teraz bedziemy szukac u nas w Manchesterze kwasu foliowego aby juz moja ksiezniczka zaczela go lykac i tylko musimy poczekac z decyzja o odlozeniu tabletek atykoncepcyjnych
A wracajac do rozmyslan jak to jest "myslec o dziecku od drugiej strony" mam na mysli mezczyzn (co oni mysla) to naprawde to nie jest latwe. Ciezka decyzja kiedy planuje sie wpadke kontrolowana
Ale czego sie nie robi z milosci i dla milosci
Pozdrawiam
To i ja sie z wami przywitam Vezyrku i Pandorko super, ze sie tak wspieracie i swiadomie podchodzicie do decyzji o dziecku...no a szczegolnie pochwaly naleza sie dla Vezyrka - to bardzo odpowiedzialne z jego strony, ze troszczy sie o dobro swojej kobiety i przyszlego dziecka. Zycze podejmowania udanych decyzji i miluskich staran
Witamy Agutku i ciebie rowniez Elzbietko, mam nadzieje ze zawitamy tu na dluzej na tym forum.
Napewno damy wam znac jak juz zaczniemy sie starac o dzidzie narazie mysle ze jeszcze poczekamy kilka miesiecy ale juz na prawde kilka miesiecy Jednak jakby nie patrzyc dzieciatko to decyzja na cale zycie.
Pozdrawiamy
Vezyrek i Pandorka (kolejnośc przypadkowa ) witajcie
no prosze, jak milo, ze mamy tutaj pana na forum, mam nadzieje, że się bedzie udzielał
co do staranak po odstawieiniu tabletek - to ja tez slyszalam, ze wtedy sa duże szanse, tuż po zaprzestaniu brania, ale to nie musi byc regułą... może to tez trochę potrwać. ja swiadomie zaczelam sie starac prawie rok temu... i jak widac, ciagle bez dzidziolka
jak odłożycie staranka o kilka m-cy, to może uda nam się w tym samym czasie zaciązyć, bo ja zaniechalam na razie na 3-4 mies. staranek. no chyba ze się wpadeczka zdarzy
pozdrawiam was i zaglądajcie do nas
Fajnie by bylo Kajda gdyby sie okazala ze z moja zona w podobnym okresie zajdziecie w ciaze zastanawiam sie tak, jak to jest.Jak odstawimy tabletki i zaczniemy sie starac to po jakim okresie mozna sobie zrobic test, po 15 dniach czy lepiej poczekac z 3 tygodnie od pierwszego stosunku i wtedy zrobic tescik. Wiem ze roznie to bywa i moze sie okazac ze bedziemy sie starac tez dosyc dlugo ale moze sie okazac ze pierwsze mile nocne igraszki i tu nasza dzidzia
Co do udzielania sie na forum to zamierzam. Jedyny minus jest taki ze jak bede dzien w dzien wchodzic na te forum to chyba nie wytrwam z odstawieniem tabletek do wrzesnia czy pazdziernika i moze sie okazac ze szybciej sie odstawi tabletki. ale i tak bym sie cieszyl z ciazy
I tak na razie w przyszlym tygodniu idziemy do urzedu stanu cywilnego ustalic termin slubu na sierpien wiec zobaczymy co w miedzy czasie sie wydarzy
Pozdrawiam
hmmm, co do testu, to zalezy to przede wszystkim od dlugosci cyklu, zazwyczaj zaleca się zeby nie robic wczesniej niz pod dniu spodziewanej @ , tyle że po odstawienu tabletek długość cyklu tez może się zmienić.... Po 2 tyg od owu tecik powinien juz wyjść, a wczesniej... hmm, wiem, ze wczesniej czlowieka korci, żeby zrobił, sama robilam piewrszy test gdzies chyba po 9-10 dniach i nic nie wyszlo wtedy
mozecie jeszcze sprobowac testow owulacyjnych dla ustalenia zblizajacej sie owulacji. Ale, jesli liczycie na wpadeczke, to lepiej pójśc na żywioł i raczej nic nie obliczac, nie kalkulowac :laugh:
no i udanego złatwiania terminu ślubu
pozdrawiam
Vezyrku ja ostatni raz brałam tabletki w lutym. Po odstawieniu @ jak w zegarku po 28 dniach( ale ten miesiąc sobie odpuściliśmy ze względu na możliwość ciąży bliźniaczej), następna @ znowu po 28 dniach, a kolejna po 21 ???? od marca staramy się intensywnie ;D ;D ;D ;D i dzięki temu,że cykl mi się troszkę rozregulowaał mam nadzieję,że wpadka będzie mniej kontrolowana . I czekam z niecierpliwością jeszcze tydzień ;D ;D