reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wpadka podczas 1 dnia miesiączki

Błagam powiedzcie czy jest ryzyko ciąży w 1 dniu miesiączki? Dzisiaj pękło nam zabezpieczenie, pierwszy raz nam się to zdarzyło - oczywiście jestem teraz cała w strachu . Chcę również jutro zażyć tabletkę 72 po żeby się zabezpieczyć dodatkowo w tej awaryjnej sytuacji . Czy to będzie 100 % zabezpieczenia?

reklama
Błagam powiedzcie czy jest ryzyko ciąży w 1 dniu miesiączki? Dzisiaj pękło nam zabezpieczenie, pierwszy raz nam się to zdarzyło - oczywiście jestem teraz cała w strachu . Chcę również jutro zażyć tabletkę 72 po żeby się zabezpieczyć dodatkowo w tej awaryjnej sytuacji . Czy to będzie 100 % zabezpieczenia?
A jak długie masz cykle?

Tak to nie są tabletki poronne one hamują tylko owulację żeby nie doszło do zaplodnienia , a jeśli ktoś już miałby owulację to tabletka by nie zadziałała

To ja nie wiem czy jest sens brać tabletkę po. Oczywiście oceń sama, ale jak owulacja będzie za ok. 10 dni, to zadne plemniki tyle nie przeżyją.
Ja przy takiej wpadce bym nie brała, bo ryzyko jest naprawdę minimalne.
Wiem jestem trochę pod wpływem takiego szoku -nawet nie mogę uwierzyć że prezerwatywa może tak łatwo pęknąć - żadnych już takich " zabezpieczeń" na przyszłość. Zakładam spiralę . Naprawdę uważajcie dziewczyny bo to prawie żadne zabezpieczenia jak się okazuje

reklama
Twoje endometrium się złuszcza w trakcie miesiączki,więc nawet jeśli jakimś cudem doszłoby do owulacji i zapłodnienia na początku okresu to blastocysta nie ma jak się zagnieździć:) spokojna głowa - dziecka z tego nie będzie

Do góry