reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wpływ ciąży na wygląd piersi.

Asheara

I can't get no sleep.
Miasto
Piła / London
Drogie panie, chce aby kazda z Was, ktora jest juz mamusia [zakonczyla karmienie piersia] oceniła jak ciąża i karmienie wpłynęło na wyglad jej piersi. Dajemy sobie ocene w skali od 1 do 10,no i piszemy co sie zmienilo, biorac pod uwage ze przed ciaza mamy 10 ;-)

reklama
Jezeli przed pierwsza ciaza mialam 10 :) to po ciazy niestety dalabym sobie jakies 5. Stwierdzam, ze wiekszy rozmiar nie wyglada najlepiej po ciazy :)

Zauwazylam,ze taki temat zalozony i tez wlasnie czekam na jakies opinie...a tu ciagle nic:-p,bo ja wlasnie chcialabym wiedziec czy stosowanie kremow i oliwek cos daje...jestem w 6 miesiacu ciazy i sie ostro,regularnie smaruje,wlasnie najbardziej zalezy mi by na piersiach nie dostac rozstepow.Zdaje sobie sprawe,ze to rowniez jest uwarunkowane genetycznie i jak mam ich dostac to i tak dostane...ale moze jednak te kremy zapobiegna.Moje piersi nigdy do malych nie nalezaly a teraz sa jeszcze wieksze.I teraz sa super,dekold zajefajny.Tylko ciekawe jak bedzie po ciazy...:eek:

Ja w czasie ciazy nabawilam sie rozstepów na piersiach:( na szczescie jak narazie na brzuchu nie mam ani jednego rozstepu chciaz z tego co slyszalam to i tydzien przed porodem moga sie pojawic jesli wczesniej sie nie pojawily a do porodu jeszcze 3 tygodnie.

patusiaaaa85 - Ja codziennie kremuje sobie brzuszek i piersi od 5 miesiąca ciaży.:tak: Dziś powinnam rodzić (Niestety Maluszek nie wychodzi na czas.) i nie mam ani jednego rozstępu. :tak: Więc albo dobry kremik, albo mam taką skórkę na której nie pojawiają sie rozstępy. :tak: Życze żeby i Tobie się nie pojawiły.
I oczywiście dołaczam do pytania o piersiach po okresie karmienia. :tak:

cześć dziewczyny! jeśli chodzi o mnie to oceniłabym swój biust po ciąży na 4. zawsze miałam mały biust ale teraz jest jeszcze mniejszy i obwisły. :-( karmiłam 9 miesięcy i wtedy biust był duży i zgrabny. a teraz masakra. ale dopiero od tygodnia nie karmie więc może kremy jeszcze pomogą. :-( a co do rozstępów to mam troszke ale one z już mi zbielały i są prawie nie widoczne :-)

a co do brzucha to smarowałam całą ciąże kremami z apteki a i tak tydzień przed porodem cały popękał. :-( na szczęście też zjaśniał i już jest ok. :-)

reklama
Podobno z czasem po odstawieniu dzidziusia piersi trochę są lepsze, ale właśnie to powinny się wypowiedzieć już mamusie, szkoda, że tak mało wypowiedzi jest:-(, bo też jestem ciekawa czy piersi mocno się zmieniają i czy ilość miesięcy karmienia ma wpływ na ich wygląd.

Do góry