Reni_Ferek
Początkująca w BB
W związku z tym, że już niedługo dieta naszych kochanych pociech zostanie urozmaicona w różne nowe dania, zdecydowałam się założyć nowy wątek. Co po niektóre z nas są pierwszy raz mamusiami, tak jak ja i powiem szczerze w sklepie jest taki wybór posiłków dla bobasów że nie mam zupełnie pojęcia od czego niedługo zacząć, co kupić, czego nie, co jest smaczne i tak dalej.
Ja na przykład od dwóch tygodni raz dziennie daję swojej córeczce przegotowaną i przetartą marchewkę do mleka, zwłaszcza że mój bobas robi strasznie rzadkie kupska...
Jest po tym lepiej, jedzonko się przyjęło, wcina z apetytem, mam specjalną butelkę z większym smoczkiem na tego specjała. No i wreszcie robi kupy mniej wodniste... Kupiłam też sobie kaszkę Bobowity z bananami po 4 miesiącu i zastanawiam się kiedy pierwszy raz spróbować wsypać choćby odrobinkę, na przykład na wieczór. Ale w sumie jest jeszcze trochę czasu bo niunia ma 2,5 miesiąca.
A czy macie jakieś specjalne przepisy na pierwsze domowe zupki?
Od kiedy można by je wprowadzić? Szczerze mówiąc nudzi mnie już tylko mleko i herbatka...
Ja na przykład od dwóch tygodni raz dziennie daję swojej córeczce przegotowaną i przetartą marchewkę do mleka, zwłaszcza że mój bobas robi strasznie rzadkie kupska...
Jest po tym lepiej, jedzonko się przyjęło, wcina z apetytem, mam specjalną butelkę z większym smoczkiem na tego specjała. No i wreszcie robi kupy mniej wodniste... Kupiłam też sobie kaszkę Bobowity z bananami po 4 miesiącu i zastanawiam się kiedy pierwszy raz spróbować wsypać choćby odrobinkę, na przykład na wieczór. Ale w sumie jest jeszcze trochę czasu bo niunia ma 2,5 miesiąca.A czy macie jakieś specjalne przepisy na pierwsze domowe zupki?
Od kiedy można by je wprowadzić? Szczerze mówiąc nudzi mnie już tylko mleko i herbatka...
Ostatnia edycja: