reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Mada, my juz dawno temu przeszlismy na mleko kartonowe 1,5% - niestety ze wzgledow finansowych i tak zostalo. A chce odstawic ze wzgledu na to, ze mala pije to mleko po pierwsze w butli ze smoczkiem, a po drugie - zawsze PO myciu zebow, bo juz nietomna w lozku.

reklama
no i Sandro Mamusiu najwyzsza pora odlozyc butelke! Sarunia to juz duza pannica :)
Domiska, u nas tak jak u Karoo - mala niestety przyzwyzajona do butli ze smoczkiem:sorry2: i 2 razy dziennie musi miec ta butle z mlekiem, teraz z mlekiem z przecierem owocowym, ale widze, ze powoli wraca jej chec na samo mleko, bo wczoraj wieczorem wypila 2 pelne butelki - w tym jedna z owocami wlasnie :tak:
Mysle, ze w koncu nadejdzie czas, ze sama z butli zrezygnuje...Niekapkow, bidonow itd nie toelruje i nie chce z nich pic :no: Corka mojej znajomej jeszcze w wieku 6 lat wieczorem obowiazkowo ciagnela kakao z butelki z mega ogromna dziura w smoczku :-p Teraz ma lat 11, nigdy nie miala problemow z zabkami, no i butle sama odstawila jak poszla do 1.klasy :-p;-) No ale ja mam nadzieje, ze u nas tak dlugo nie bedzie to trwac :-p
Aaa, no i pijemy Bebilon Pepti - zalecenie alergolog, do 3. roku zycia, chociaz Sara zamiennie pije z Neste Junior waniliowym albo Bebilonem 4 :tak:

Mada, ja czytalam, ze dziecku podaje sie tylko pelnotluste mleko, a raczej powinno sie takie podawac :tak:

no mleko wydaje mi sie ze jak dzieci lubia to nie ma sensu by na sile odstawiac...

mi rowniez chodzilo podobnie jak madzie.. o butle ze smoczkiem...

:)
:-) teraz rozumiem ;-) ale tak, butla ze smoczkiem niestety rzadzi... Moze i sprobowalabym niekapka, ale niestety gdzies mi go wcielo...

Z nabiału je jogury,bakusie i deserki za białym serem nie przepada a żółty je zazwyczaj w grzankach z sandwich'a.
Poza tym je raczej wszystko.Je to co my, ja nie gotowałam wcale osobnych posiłków dla niej

co do butelki to ja cwaniakuje troszke:sorry2: bo moja Ami nigdy butli nie zaznała wiec tez nie było problemu z oduczaniem:-pwiem, że pewnie ciężko oduczyć , zwłaszcza jeżeli to wieczorny rytuał
u nas niekapek tylko przy rannym mleku, soki, wode pije ładnie z kubeczka ale wiem że z kubka niekapka wypije całe 250 ml mleka a z kubka zwykłego nawet połowy z tego by nie wypiła:sorry2:

reklama
z kubka niekapka wypije całe 250 ml mleka a z kubka zwykłego nawet połowy z tego by nie wypiła:sorry2:
Mada, wlasnie u nas tak to wyglada, ze ze zwyklego kubka czy ze szklanki Sara wypije max pol, a z butli 250ml to malo :sorry:

Apetyt wrocil! :tak::-):tak: Zwazylam wczoraj Sare i wazy 15kg, wiec chyba nie schudla bardzo przez chorobe.
Wczoraj od rana jadla jak maly odkurzacz :-p Mleko z kaszka i musem brzoskwiniowym, pozniej calego duzego pomidora, herbatka, sok, krupnik z miechem i jarzynkami, frytki domowe z sosem jogurtowym z czosnkiem, tost z serem, szynka i salami, kielbaska drobiowa z ketchupem dzieciecym, no i przed snem butla mleka z kaszka i sokiem owocowym :-p

Do góry