reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Mada, ja bardzo chetnie do kolacji albo po kolacji daje jej mleko, byle jeszcze przed pojsciem spac i umyciem zabkow, ale ona juz po prostu nie chce :-) Mleko zostawia i prosi o picie. Nie daje jej mleka w lozku w butelce - i to tylko taka kwestia :-)

reklama
mam pytanie odnośnie miodu: można przedawkować??
małej jeżeli słodzę to miodem, do mleka krowiego dodaje miód po inaczej nie wypije, na kolacje codziennie płatki miodowe z mlekiem
boje sie że moze sie to skończyć przemiodowieniem;-)
Wydaje mi się, że nie, wszędzie mówią, że miód jest bardzo zdrowy, więc chyba lepiej słodzić miodem niż cukrem:sorry2: Chyba Alce też zacznę słodzić miodem (szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam) Dzięki Mada za podpowiedź:tak:

hę... to Piotrek musi mieć mleko albo kaszkę - rano i wieczorem. bez tego nie da rady. rano jeszcze w łóżeczku woła, że chce mleko/kaszkę. on widać mleczny chłopak (po mamusi ;-))
Leyna, Dominique, to tak jak u nas - Sara obowiazkowo 2 razy dziennie musi dostac mleko z kaszka :tak:

W ogole nabial bardzo lubi - ser zolty, ser bialy, Danonki, Actimele itd. :tak:

No i sukces u nas jezeli chodzi o alergie, bo od miesiaca Sara pije mleko Bebilon Junior 4 (powyzej 2.roku zycia), do tego je wszystko co wymienilam powyzej i zero uczueln, skora gladziutka :tak::-):-):-) Odpukac oczywiscie ;-):-)
Co prawda zazywa codziennie 10 kropli Zyrtecu i uzywamy tylko kosmetykow Emoilum, ale jest naprawde super :tak::-)

Mada, ja Sarze czesto slodze herbatki ziolowe miodem, no na pewno jest zdrowiej niz cukrem :tak::-)Szczegolnie jak sie ma dobry miod, z zaufanej pasieki :tak: Ja osobiscie uwielbiam moid spadziowy, ktory moja siostra dostaje od swojego chlopaka prosto z pod zakopianskiej pasieki ;-):-D

No i wrocil Sarze apetyt :tak::-):tak:
Chyba nadrabia to co stracila przez chorobe ;-)

Rano wypila herbatke z sokiem malinowym, 2 danonki, zjadla kanapke z maslem i zielona cebulka, jajko na miekko, wypila sok ananasowy, zjadla zupe grochowa z grzankami, znowu wypila kolejny sok - tym razem marchwiowo-malinowy przecierowy, a teraz mama dzwonila, ze je jablko, a na kolacje dostanie parowe i pomidora, bo sie juz upomina :-p

reklama
Chyba sie pospieszylam piszac, ze Sara ma apetyt i szybko wszystko zjada :-p:sorry2:
Dzisiaj rano nie chciala za nic wypic mleka, tylko herbatke, wiec musialam dac jej jakies sniadanie przed wyjsciem do pracy i bialy ser z zielona cebulka i do tego 2 parowki jadla bite 45 min. :baffled:

Do góry