reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

karoo- u nas tez jak do tej pory tylko cyc i jabłuszko- chciaz przyznam szczerze,że próby kleikowo-kaszkowe odbywaja się niemalże codziennie... bez skutku:-( jak tak dalej pójdzie to chyba sobie tez odpuszczę... tylko co zrobić,zeby mała sie nie budzila w nocy na cyca co 2 godziny... może wprowadzic jej mleko modyfikowane:confused::confused:

reklama
karoo- u nas tez jak do tej pory tylko cyc i jabłuszko- chciaz przyznam szczerze,że próby kleikowo-kaszkowe odbywaja się niemalże codziennie... bez skutku:-( jak tak dalej pójdzie to chyba sobie tez odpuszczę... tylko co zrobić,zeby mała sie nie budzila w nocy na cyca co 2 godziny... może wprowadzic jej mleko modyfikowane:confused::confused:
a kleiku przez butle nie chce ciągnąć??? ja daję ewce przez butlę bo łyżeczką to by mi wogóle nie zjadła

No u mnie kaszki przez butle odpadają, chyba za bardzo trzeba ciągnać, a łyżeczką to zje troszkę i nie ma szans jej więcej wcisnąć. Ja mam jeszcze opcję spróbować podać jej ryżową na moim mleku, bo na razie podaje mleczno-ryżowe.
A co do soczków - wlewam jej troszkę do kubka niekapka i daję jej w trakcie zabawy. Wtedy ona sobie gryzie ten czubek tak aż zassa - od razu widać bo krzywi się jakby cytryne jadła - i w ten sposób choc niewielkie ilości soczku zostaja wypite. A przedwczoraj marudziła mi dość szybki po karmieniu, więc dałam jej herbatkę i też jakieś 30 ml wypiła. Czyli małymi kroczkami ale do przodu.

... tylko co zrobić,zeby mała sie nie budzila w nocy na cyca co 2 godziny... może wprowadzic jej mleko modyfikowane:confused::confused:

ewa
jeżeli nie masz nic przeciwko modyfikowanemu to może spróbuj tak, jak ja robię, Alka cyca dostaje po kąpieli, idzie spać, a około 23 dostaje flachę sztucznego, jak jestem bardzo śpiąca to budzę ją przy wyciąganiu z łóżeczka i prawie na śpiocha daję jej to mleko, no i śpi do rana, ja też:-D no i obie jesteśmy wyspane:-D

Bedyta, ja sie zastanawialam, czy tam nie zrobic, ale jak zrobilam jej to modyfikowane i zaczela nim pluc to zrezygnowalam - ogolnie butelke potrafi ciagnac, ale z moim mlekiem. Zreszta jak sprobowalam tego to sie nie dziwie, ze plula... Obrzydlistwo!! A powiedzcie mi, jakiego uzywacie?? Bo ja zrobilam to Nestle NAN - dostalam probke i stwierdzilam, ze wyprobuje.

Ewa, nie chce Cie martwic, ale u nas mleko modyfikowane nic nie zmienilo... Tez probujemy wprowadzic kleik ryzowy (bezsmakowy) na kolacje. Piotrus zjada 50 ml, wola o cycka (oczywiscie dostaje :-) ) i idzie spac. W nocy budzi sie co dwie godziny (dlatego doskonale Cie rozumiem, ze juz nie masz sily...). Probowalismy dawac mu ten kleik na NAN-ie, ale efekt byl taki sam. Moze budzi sie tak czesto, bo mamy za cieplo w sypialni? Jak mamy troche chlodniej, to Piotrus zaczyna kichac... (jak nie urok, to przemarsz wojsk...)
W dzien zaczelam dawac Pitulkowi marchewke (bo myslalam, ze pojde do pracy, ale jednak nie wyszlo), a w tym tygodniu wprowadzam jabluszko.

Ewa u mnie było podobnie karmiłam małą w nocy ale ona co 2 godz sie budziła i chciała jesc pewnie sie nie najadała wiec sobie odpusciłam bo i ja sie meczyłam i ona od kiedy daje jej butle to je o 20 pozniej ją usypimay pozniej o 23 przez sen jej daje znow butle i do 6 rano spi elegancko:-)

Bedyta, ja sie zastanawialam, czy tam nie zrobic, ale jak zrobilam jej to modyfikowane i zaczela nim pluc to zrezygnowalam - ogolnie butelke potrafi ciagnac, ale z moim mlekiem. Zreszta jak sprobowalam tego to sie nie dziwie, ze plula... Obrzydlistwo!! A powiedzcie mi, jakiego uzywacie?? Bo ja zrobilam to Nestle NAN - dostalam probke i stwierdzilam, ze wyprobuje.
ja podaję bebilon 2, i wydaje mi się, że w smaku nie jest takie najgorsze:-D
karoo nic na siłę, dzieci raczej wiedzą co im nie służy, moja Alka wszystko wcina:-D dobre dziecko:-D

reklama
Co do mleka to moja akurat wszystkie piła ktore jej dawałam ale teraz jej daje humane i wogle słyszałam opinie ,ze humana jesNanie czesto kupki robiła.. dawalismy jej tez enfamila ale troszke za drogie to mleko wiec teraz pije humane ,która zamawiamy przez net z dostawą do domku:-)

Do góry