reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

z tego co sie orientuje to zoltko sie wprowadza od 7 miesiaca i dodaje sie ugotowane na twardo, rozdrobnione do sloiczkow...

Ja narazie zrobilam przerwe z podawaniem sloiczkow... dzisiaj maz byl z mala u lekarza...ma silna skaze bialkowa...przepisala nam bebilon pepti oraz wiele roznych masci...w sumie 7 recept... :eek:
a tak poza tym wszystko ok...jakos dziwnie zostala zmierzona i wyszlo tylko 70 cm (jak ja ją mierzylam to wychodzilo 72 cm:eek: ) no a waga 8 kg :-D...przez skaze nie byla szczepiona, ale 2 marca bedzie zaszczepiona...
wspólczuje skazy, mała pewnie strasznie sie męczy, ta skóra to ponoc potwornie swędzi.(moja ewka sie strasznie drapała):no:
dzieciom na diecie skazowej jajo daje sie miesiąc pózniej i też BARDZO OSTROZNIE

reklama
żółtko ugotowane na twardo, na jedna porcję pół żółtka, dodałam do ugotowanej zupki jarzynowej, wcinała aż się uszy trzęsły:-D pewnie tak samo można dodać do słoiczków, ale myślę, że bezmięsnych...

wspólczuje skazy, mała pewnie strasznie sie męczy, ta skóra to ponoc potwornie swędzi.(moja ewka sie strasznie drapała):no:
dzieciom na diecie skazowej jajo daje sie miesiąc pózniej i też BARDZO OSTROZNIE

ano cala podrapana jest-szczegolnie na glowce chociaz obcinam jej regularnie paznokietki:eek: przystopowalam z podawaniem wszelkich zupek bo nawet nie zauwaze kiedy cos ja uczula-musi zejsc wysypka ze skazy...bede konsultowac podawanie zoltka z pediatra, ale napewno nie bede sie z tym spieszyc.

Pozdrawiam

P.S czy Wasze dzieci juz siedza?

Piotrus jeszcze nie siedzi.

Za to slicznie juz zjada caly sloiczek zupki, albo jakiegos dania na obiad. Tak sie przymierzam, zeby zaczac mu gotowac... :-p

Piotrus jeszcze nie siedzi.

Za to slicznie juz zjada caly sloiczek zupki, albo jakiegos dania na obiad. Tak sie przymierzam, zeby zaczac mu gotowac... :-p

U nas identycznie - Pszczola jeszcze nie siedzi sama, tzn. z podparciem tylko. I tez ladnie wcina zupki i dania ze sliczkow, ale tylko "konkrety", bo deserkow nie lubi, jedynie suszone sliwki Gerbera. Soczkow tez niet i ostatnio woli pic sama wode, nie herbatki.

Sukcesik:-) jak pisałam zamówiłam miękki ustnik do butelki i podziałało , jeszcze mała się uczy ale widać światełko w tunelu:tak:

:-) My dzis sprobowalismy sliwke gerbera, podobno pomaga w kupce, bo ma duzo blonnika (fibers to chyba blonnik?)i luzniejsze sa kupki. Nawet mu smakowala z dodatkiem kleiku ryzowego. Co tydzien cos nowego :-)

a my dodalismy mieska do zupki i chyba malej smkowalo ...je te zupki ale naprawd w ilosciach bardo malych , za to gruszke to moglaby jesc codziennie i wode to chyba litrami pic ...to jak G. dumnie stwierdzil ma po tatusiu :-D :-D :-D

reklama
Piotruś wczoraj dostał deserek jabłuszko z gruszką. na moja prośbę niania dała mu tylko pół słoiczka, bo chciałam sprawdzić jaka będzie jego reakcja. a tu sie okazało, że młody tak się rozsmakował, że chciał więcej. ale prikaz mamy to prikaz mamy i nie dostał, choć nianię serce bolało, ,że musi odmówić dziecku ;-). ale miałam rację, bo wieczorkiem straszne miał wzdęcia po tej nowości, ale po espumisanie mu przeszło. on tak zawsze reaguje na nowy pokarm.

Do góry