reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
No to przydalo by sie dawac cos do picia! Ja mialam podobny problem, choc karmie piersia to Ella miala zaparcia i musialam podawac sok. Na poczatku nie ruszala nic potem boczkiem wypluwala! Zaczelam dawac pic z kubeczka z dziobkiem i bylo lepiej! Teraz juz pije! Moja kolezanka podawala napoje strzykawka! Tak po troszku do dziobka jak np. syropek i tez dzialalo!

Zuzia pije z kubeczka niekapka sama ale bardzo malutko. potrafi przez caly dzen wypic tylko 50ml. ale to i tak jakis u niej postep bo wczesniej nie chciala slyszec o herbatkach czy sokach

Osinko jakoś przetrwacie - trzymam kciuki:happy:
U nas trwało to jakieś 3-4 tyg., zanim wszystko się unormowało i dziś Maks znów potrafi zrobić 4 kupki dziennie:szok: - oczywiście tylko w czystą pieluszkę:-D .

Kolkę miał tylko raz w nocy i zaczęła się krzykiem a skończyła ogrooooomną kupą i spaniem na brzuszku i masowaniem po pleckach.
Codziennie wytrwale dawaliśmy jabłuszko i zaparcia przeszły:happy:

A poza tym HIP HIP HURA dla 7-miesięcznej Agataki:happy:

reklama
Koga musimy wytrwać, bo Agatka nie może w nieskończoność jeść tylko mojego mleczka :( za mało przybierała ostatnio

jabłko świeże jest beeeee, utarte powoduje odruch wymiotny, gotowane też - jedynie cząstka jabłka dana do łapki jest memłana i skrobana dziąsełkami, więc dajemy takie jabłko Agatce i pilnujemy by zbyt duży kawałek nie wpadł do buzi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry