reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

to u nas musząbyćbisie do jedzenia niestety

U nas cokolwiek musiało być. Ale jak głód do pupci zajrzał, to przestało bajczyć przy jedzeniu :-)

I tu koga pewnie mnie opiórka :-D:-D:-D, ale posłuchałam ostatnio Superniani i ta kobita uświadomiła mi (chyba wie co mówi :-) ), że jak dziecko ogląda TV podczas jedzenia, to nie ma świadomości, że je (po prostu je nieświadomie) i nie potrafi stwierdzić, czy się najadło, czy jest jeszcze głodne. Posłuchałam, poobserwowałam siebie i uznałam, ze chyba faktycznie tak jest.

reklama
I tu koga pewnie mnie opiórka :-D:-D:-D, ale posłuchałam ostatnio Superniani i ta kobita uświadomiła mi (chyba wie co mówi :-) ), że jak dziecko ogląda TV podczas jedzenia, to nie ma świadomości, że je (po prostu je nieświadomie) i nie potrafi stwierdzić, czy się najadło, czy jest jeszcze głodne. Posłuchałam, poobserwowałam siebie i uznałam, ze chyba faktycznie tak jest.

Ooooo.....to Koga jest przeciwnikiem Superniani?????:rofl2::-p:happy2:

Kaśka- ma chłopak wyrobiony smak i kropka.... ;-)

I chciałam sie wam pochwalić. Odstawiłam Karole (podejście drugie) od piersi. Ona "jadła" tylko rano (koło 5) i ja to traktowałam jako sposób na dospanie :sorry2:. Dziś rano od 5:10 nie śpię, bo Koza obudziła się i nie dostał cyca więc nie zasnęła :-(

I zastanawiam się co ja tu jeszcze robię, zamiast spać??? :rofl2:

kinga u nas tez juz tydzień czasu bez cyca ;-):tak:.......ale ja jestem bardzo zadowolona ....bo patryk je kolacje i spi calutenka noc az do 7.30-8.00 rano ......jest duzo lepiej niz jak go karmiłam .....bo cały czas robił "podchody" azeby coś pocycać nawet na śpiąco:-D:-D...........a teraz dał sobie święty spokój i śpi jak suseł całą noc :-):tak:

czytam zestawienia jedzeniowe Waszych dzieci i stwierdzam, że moja Agata je za dużo :szok:

5 - mleczko z piersi
7 - śniadanie I - jajecznica z 2jajek + mini kromka z masłem
9 - śniadanie II - 150ml kaszki/kleiku kukurydzianego + owoce (np. 2 nektarynki, banan)
11 - mleczko z piersi + jogurt, kromeczka z serem lub dżemem itp.
14 - obiad - gęsta zupa z mięsem, śmietaną
15:30 - obiad II (z nami)
18 - podwieczorek - owoce
20 - kolacja - 150ml kaszki + kawałek bułki (inaczej to nie kolacja):blink: + mleczko z piersi

Osinka wow!
u nas jak u Jasia felqui zaczął sie problem jedzeniowy, ale chyba znam przyczynę bo mój synio sie nadziębił:-(
A menu Mateusza jest następującej postaci
6.30-7.30 - mleko Bebiko 3R ok.150-180 ml
9.30-10.30 - jogurt naturalny lub bakuś lub jogurt owocowy ewentualnie kefir z kanapką
13.00-14.00 Gęsta zupa z miąskiem
ok.16.30 deser owocowy lub "żywy" owoc, ewentualnie tak jak wczoraj słodka buła
19.30-20.00 Bebiko 3R lub kaszka mleczno - ryżowa - jakieś 180 ml.

a u nas tak to wygląda

7 mleczko 180 ml
8 owoc lub jogurt i lulu
11 kaszka na gesto 180 ml
14 kanapki + soczek i lulu
16:30 obiad
19 kaszka na gęsto 180ml

U nas przed buntem jedzeniowym menu wygladalo tak:
8-9 -mleko ok.180ml
ok.10- kromka z szynka lub serem lub jajecznica
ok.12-13 zupka-i spanie
ok.16.-drugie danie
ok.18- maly danonek lub owoc
ok.20-21 Mleko albo kaszka 125ml
No a teraz zostalo jedynie mleko i ten danonek i ewentualnie kilka lyzek zupy bo wszystko inne jest wypluwane. Nie wiem co robic-chyba jeszcze troche poczekam bo nie chce w niego wmuszac jedzenie-tym bardziej ze nie wyglada na zabiedzonego , ma duzo energii i wszystko wyglada ok.

reklama
u nas jest tak
5 - butla ale nie zawsze jak śpi dłużej to jemy już śniadanie w stałej formie
9-10 jajecznica+pół bułki+pomidor - i to jest jedeyne śniadanie jedzone z ochotą no ale codziennie nie mogę mu dawać jajek, więc w rachube chodzi jeszcze bieluch truskawkowy lub kilka łyżek kaszki, kanapki są beznadziejne
12 - staram się dać owoca - nie zawsze wychodzi
13 - w zależności jak poszło śniadanie albo mleko albo picie
14-15 obiad - gęsta zupa i tu też mogłaby istnieć tylko pomidorówka
17 - staram się dac deserek ale take nie zawsze wychodzi
19 - kaszka
20- 21- mleczko i spanko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry